Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

24. 05. 2018. 20:30   >>  20:26

M.ERLAJNS I AERODROMI CG

Izvršenje obaveza odloženo za kraj godine

Vlada je dala saglasnost za odlaganje izvršenja prispjelih obaveza između Aerodroma Crne Gore i Montenegro Erlajnsa do 31. decembra ove godine.

Vlada je, na današnjoj sjednici, usvojila Informaciju o sprovođenju sporazuma o načinu isplate potraživanja na osnovu izvršnih-pravosnažnih presuda Privrednog suda, potpisanog između predstavnika Aerodroma Crne Gore u svojstvu izvršnog povjerioca i MA u svojstvu izvršnog dužnika.

"U diskusiji je ocijenjeno da je u periodu od marta prošle do aprila ove godine, MA, uz podršku Vlade, u značajnoj mjeri konsolidovao finansijsko poslovanje, tako da od 1. januara redovno izmiruje obaveze po osnovu poreza i doprinosa za zaposlene i obaveze za pružene aerodromske usluge, kao i druge obaveze iz poslovanja", saopšteno je iz Vlade.

Iz Vlade su kazali da su, u prethodnih 15 mjeseci, postignuti značajni rezultati na planu konsolidacije i razvoja poslovanja MA i da je u toku proces pronalaženja trajnog rješenja regulisanja dugovno-potražnih odnosa između dvije kompanije.

U Vladi smatraju da bi prinudno izvršenje u ovom momentu moglo dovesti do značajnih problema u poslovanju nacionalnog avioprevoznika.

Vlada je danas usvojila i Predlog izmjena zakona o visini stope zatezne kamate.

"Radi usaglašavanja važećeg zakona sa Direktivom Evropske unije (EU) o borbi protiv kašnjenja u plaćanju u komercijalnim transakcijama, ovim zakonom se predlaže da stopa zakonske zatezne kamate bude utvrđena u visini osnovne stope, odnosno one koju utvrđuje Evropska centralna banka (ECB) za glavne operacije refinansiranja, uvećane za osam procentnih poena, umjesto za sedam, kako je do sada bilo propisano", objasnili su iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније