Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

29. 05. 2018. 13:37 >> 13:28

ZA 4 MJESECA

IRF: Odobreno 61,5 miliona eura kredita

Za četiri mjeseca ove godine Investiciono razvojni fond je odobrio 61,5 miliona eura kredita što je za 51 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

U tom periodu, kako je objavio IRF, odobreno je 43,7 miliona eura dugoročnih kredita, dok je realizacija po osnovu kratkoročnih kredita iznosila 17,8 miliona eura.

„Za ovu godinu pripremili smo preko 30 kreditnih linija, da podržimo različite ciljne grupe i omogućimo svima koji imaju biznis ideje različitog nivoa znanja i potencijala, da pronađu svoju kreditnu liniju kod IRF-a i na taj način započnu biznis. Raspolažemo sa dovoljno sredstava da bismo zadovoljili sve zahtjeve crnogorskih preduzetnika “, kazao je Zoran Vukčević predsjednik Odbora direktora IRF-a.

Kreditna sredstva opredijeljena za ulaganja u sjever Crne Gore i opštine sa indeksom razvijenosti ispod državnog prosjeka iznose 12,2 mil eura, što je za 52 odsto više u odnosu na realizaciju za prva četiri mjeseca prethodne godine.

Za kreditiranje iz oblasti turizma i ugostiteljstva za prva četiri mjeseca ove godine odobreno je 22,9 miliona eura, IRF je u velikoj mjeri podržao projekte za izgradnju hotela za kojima je postojalo veliko interesovanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније