Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

27. 07. 2013. 08:53 >> 09:32

ISPITAO POSLOVANJE

Dožić: Prijavio bih da su Rusi iznosili novac

Vođa menadžerskog tima koji upravlja Kombinatom aluminijuma Podgorica, Nebojša Dožić, kazao je da bi, u slučaju da je ruski partner na bilo koji način iznosio novac iz fabrike, bio u obavezi da to i prijavi, ali, ističe, on o tome informacija nema.

"Nemam nikakvih informacija u vezi sa tim, niti sam mogao to da vidim dok sam bio u Bordu direktora. Sada sam u prilici da ispitam kompletno poslovanje sa sektorom finansija, čak od perioda kada su Rusi došli", saopštio je Dožić za Dnevne novine.

Kako je istakao, on je, zajedno sa pripadnicima Uprave policije dosta toga provjerio, ali ništa sumnjivo nije pronađeno.

"Nijesam našao ništa. Jedino što sam našao je da su Rusi od kada su došli ovdje isplatili milijardu i po eura. Tako da tu, za iznošenje novca, nije bilo prostora. Ponavljam, da sam to vidio ili znao, ja bih to prijavio", kazao je Dožić.

On vjeruje da bi KAP i bez ulaganja, sa cijenom struje od 27,50 eura po megavat satu mogao da izdržava sam sebe, a Crna Gora bi pored troška za subvencije, mogla da ima velike koristi od njega.

Komentarišući rješavanje pitanja snabdijevanja Kombinata strujom, Dožić je istakao da ne učestvuje u tim pregovorima, već da je njegov zadatak da optimizuje troškove u postojećim uslovima.

On nije mogao da precizira koliko bi koštalo zatvaranje fabrike, ali je ocijenio da bi "dosta koštalo".

"Računica kaže da bi gašenje KAP-a, koji bi u tom stanju čekao novog investitora, koštalo više od 30 miliona, odnosno da se ugasi i da za godinu dvije dođe neki investitor, pa da ga ponovo uključimo i da dođemo na sadašnji nivo", objasnio je Dožić.

Fabriku je, nakon progašenja stečaja 8. jula, preuzela državna kompanija Montenegrobonus, jer je, kazao je Dožić, neko morao da prganizuje proizvodnju.

"Zajedno smo formirali jedan dobar tim, a u narednom periodu ćemo zajedno pokušati da optimalizuemo sve troškove. Sud svakako nije mogao to uradi", rekao je on.

Prema njegovim riječima, za KAP je najbolja opcija da ponovo pođe u privatne ruke, ali kod pravog partera, jer nije siguran da država ima novca da sama investira u fabriku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније