Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

06. 06. 2018. 16:24 >> 16:19

CBCG SAOPŠTILA

Banka Kine zainteresovana za region

Banka Kine zainteresovana je da svoje poslovanje proširi na region, što je u skladu sa pokrenutom inicijativom pod nazivom "Jedan pojas, jedan put", saopštio je zamjenik generalnog direktora banke, Guanhan Čen.

On je, na sastanku sa guvernerom Centralne banke (CBCG) Radojem Žugićem, kazao da će se realizacijom te inicijative povezati infrastrukture, ekonomije i narodi Azije, Evrope i Afrike pomoću kopnenog ekonomskog pojasa i pomorskog puta svile.

Čen je, u tom smislu, upoznao Žugića sa inicijativom Banke Kine da sa CBCG potpiše memorandum o razumijevanju.

Žugić je ocijenio da je pomenuta inicijativa dobra prilika za intenziviranje buduće saradnje dvije institucija, što će rezultirati valorizacijom resursa Crne Gore i dinamiziranjem privrednog rasta.

Iz CBCG je saopšteno da su sagovornici dogovorili nastavak komunikacije zbog definisanja narednih koraka u pravcu potpisivanje memoranduma o saradnji.

Na sastanku je bilo riječi i o dosadašnjoj saradnji Kine i Crne Gore, kao i o mogućnostima njenog intenziviranja, te doprinosu koji bi, u tom smislu, mogle dati Banka Kine i CBCG.

Banka Kine je državna komercijalna banka koja je šest godina zaredom proglašena globalno sistemski važnom bankom.

"Filijala u Budimpešti posluje kao regionalni centar, odnosno pokriva zemlje centralne i istočne Evrope i ima aktivu od oko 6,7 milijardi USD, što je čini jednom od vodećih banaka u Mađarskoj", objašnjeno je iz CBCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније