Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B. [ Mina business ]

13. 06. 2018. 16:06 >> 15:57
6

55 GODINA RADA

Plantaže najpoznatiji brend Crne Gore

Kompanija Plantaže, osim što je jedan od najvećih izvoznika i zapošljava 1,2 hiljade radnika, uspostavlja nove standarde i prepoznaje značaj povezivanja poljoprivredne proizvodnje sa kulturom i turizmom, ocijenio je danas predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović.

On je na svečanoj akademiji povodom proslave jubileja 55 godina postojanja Plantaža, u vinskom podrumu Šipčanik, kazao da proslaviti 55 godina predstavlja uspjeh sam po sebi.

„Plantaže nijesu samo kompanija u kojoj stalno ili povremeno radi 1,2 hiljada ljudi, niti samo jedan od najvećih izvoznika, već firma koja uspostavlja nove standarde i koja se sve više povezuje s naukom i istraživanjem“, rekao je Đukanović.

On je kazao da su Plantaže, tokom prethodnih 55 godina, dale značajan doprinos razvoju vinske kulture.

„Svakako nije slučajno što je 13. jul utkan u naziv kompanije. To je datum koji predstavlja simbol naše slobode i borbe za uzvišene crnogorske vrijednosti“, poručio je Đukanović.

On je dodao da su na čelu kompanije ljudi koji imaju viziju. „Pored tradicionalne proizvodnje vina i rakije, podizanje zasada maslina i breskvi, okretanje ka proizvodnji novih proizvoda i jačanje brenda dio su vaše korporativne vizije“, saopštio je Đukanović.

Izvršna direktorica Plantaža, Verica Maraš, kazala je da su u kompaniji ponosni na 55 zlatnih godina, jer je preduzeće danas nesumnjivo potvrđen, izgrađen, jedinstven i najpoznatiji brend Crne Gore.

„Ponosni smo jer smo uspjeli da u svim ovim godinama oko 700 porodica stalno zaposlenih radnika i oko 1,2 hiljade zaposlenih na povremenim poslovima žive od svog rada i svojih primanja u kompaniji“, rekla je Maraš.

Ona je dodala i da su ponosni jer su Plantaže kompanija koja u svom poslovanju konstantno ostvaruje profit.

„Za posljednjih deset godina ostvarili smo prihode od preko 350 miliona eura i profit od 30 miliona eura. Izvoz za posljednjih deset godina prelazi cifru od 180 miliona eura, pri čemu je od prodaje naših vina država u robnoj razmjeni sa inostranstvom ostvarila sufcit u iznosu od 140 miliona eura“, precizirala je Maraš.

Prema njenim riječima, Plantaže su u posljednjih deset godina investirale u razvojne projekte preko 40 miliona eura.

„Plantaže su danas poslovni gigant koji je preživio sve društvene turbulencije i sistemske transformacije“, smatra Maraš.

Predsjednik Odbora direktora kompanije, Veselin Vukotić, kazao je da su Plantaže nešto neobično u Crnoj Gori.

„To je neobična kompanija, neobična organizacija, neobičan ambijent. Neobična je, jer nikada nikome nije bila teret. Neobični smo ,jer smo dugo u vrhu i među najboljima, ne samo u Crnoj Gori, nego i šire“, kazao je Vukotić, dodajući da je i on startovao svoj radni vijek kao fizički radnik u Plantažama.

Plantaže su, kako je ocijenio, kompanija čiji se kapital procjenjuje na blizu 100 miliona eura. Vukotić je rekao da iz kompanije niko nije pošao nezadovoljan - od radnika do direktora.

„Plataže su danas jedna zdrava proizvodna kreativna firma koja ulaže u razvoj i u svoju viziju i koja se bori na međunarodnom tržištu. Plantaže su značajna štamparija eura u Crnoj Gori“, poručio je Vukotić.

Ambasador Crne Gore u Srbiji, Branislav Mićunović, saopštio je da je sorta majka vina, zemljište mu je otac, a klima sudbina.

„Zato se vino Plantaža razlikuje od drugih, jer sva potiču sa jednog mjesta i iz jednog vnograda na Ćemovskom polju, u kojem dominiraju crnogorske autohtone sorte“, zaključio je Mićunović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније