Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

28. 07. 2013. 13:57 >> 13:57

LOŠA POLITIKA

SNP: Zeta okreće leđa poljoprivredi

Zetski Odbor SNP-a ponovo je skrenuo pažnju javnosti na loše stanje poljoprivrednih proizvođača u Zeti.

 

Kao osnovne probleme, na koje ukazuju i sami proizvođači u Zeti, Odbor SNP-a Gradske opštine Golubovci "ističemo lošu tehničku opremljenost, neregulisano tržište poljoprivrednih proizvoda, gdje se roba iz uvoza plasira na domaće tržište, kao i nedovoljnu i selektivnu pomoć države za štete nastale usled klimatskih promjena". 

"U posljednjih par godina, poljoprivreda u Zeti je u ogromnom padu, i to u proizvodnji, dobiti i prodaji. Porodice kojima je ovo primarno zanimanje, ostvaruju više gubitaka, nego dobiti. Većina poljoprivrednika u Zeti tvrdi da ne mogu pokriti ni osnovne troškove za sjemena, đubrivo i vodu. U Zeti, porodice koje se već generacijama bave poljoprivredom, odlaze s njiva i traže novi način da ostvare prihode", navodi se u saopštenju SNP-a.

Uprkos, kako kažu, saopštenju preduzeća AD Plodovi, koje je osnovano da pomogne poljoprivrednim proizvođačima iz Zete i Malesije, kada imaju višak poljoprivrednih proizvoda, u kome ističu da ove sezone nisu imalo mnogo posla i da su intervenisali samo jednom, kada su otkupili višak lubenice, poljoprivredni proizvođači iz Zete to demantuju.

"Odbor SNP Gradske opštine Golubovci podsjeća da je preduzeće AD „Plodovi“ vlasnik i nedovršenog Distributivnog centra na Tuškom putu u Podgorici, pored kojeg je dvije godine smještena "kamionska" pijaca. Tokom sezone često su na meti kritika poljoprivrednih proizvođača koji tvrde da neće da otkupljuju njihove proizvode i na taj način im nanose veliku štetu", navodi se u saopštenju zetskog SNP-a.

Oni smatraju da se poljoprivredi i poljoprivrednim proizvođačima u Zeti potrebna pažnja upućuje jedino u predizbornim kampanjama, kada im predstavnici vladajuće DPS/SDP koalicije obećavaju brda i doline, od kojih, nakon izbora, ostane samo prazno obećanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније