Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B.

16. 06. 2018. 09:17   >>  09:09

HOTEL IGALO

Bivši radnici traže otkup akcija

Bivši radnici odnosno manjinski akcionari hotela Centra Igalo, sadašnjeg Palmon Bay-a, protesovali su zbog toga što menadžment još nije otkupio njihove akcije.

Članovi nevladine organizacije (NVO) Manjinski akcionari RVI, saopštili su da se menadžment kompanije HTP Primorje hotels&restaurants, koja je novi vlasnik bivšeg RVI-a, odnosno hotela Centar, oglušio o zahtjev za otkup 12,75 odsto njihovih akcija.

Njih 65 je u petak protestnom šetnjom od hotela Lighthouse do hotela Palmon Bay u Igalu izrazilo negodovanje, a traže i izvinjenje predsjednika Borda direktora HTP Primorje hotels&restaurants, Božidara Draganića za etiketiranje manjinskih akcionara kao “reketaša”.

Predsjednica NVO Manjinski akcionari RVI, Vesna Milošević, kazala je da akcionari imaju pravo na okupljanje, jer su u nekadašnji RVI uložili svoj dugogodišnji trud i održali ga. Manjinski akcionari su se usaglasili da otkupna cijena akcija bude po nominalnoj vrijednosti od 10,8 EUR.

“Bili smo najbolji primjer uglednog i domaćinskog poslovanja i izvan naše opštine. Sve ovo radimo u zakonskim okvirima uz pravo na javno okupljanje. Razlog više zbog čega tražimo isplatu naših akcija nalazimo i u tome da je menadžment hotela Palmon Bay uzeo milion eura našeg zarađenog novca kao pozajmicu, a tim novcem, uz dodatna sredstva su mogli da isplate sve manjinske akcionare”, rekla je Milošević za Radio Jadran.

Ona je kazala da je Draganić na posljednjoj skupštini akcionara usmeno pred svima obećao da će do kraja februara iznijeti zvaničnu ponudu za otkup akcija, a to se još nije desilo.

Milošević je navela da njegovu izjavu da su manjinski akcionari reketaši, članovi te organizacije neće tolerisati.

“Pokušali smo na fin i normalan način da ostvarimo komunikaciju sa njima. Međutim, izgleda da je to nemoguće, jer njima jedino jezik ulice odgovara. Vjerovatno je to njihov način ponašanja i razmišljanja, a naš je sasvim drugačiji”, navela je Milošević.

Bivša radnica RVI-ja, Anka Knežević koja je tu provela 32 godine, a dobila penziju od 162 EUR, kazala je da je ogorčena i pozvala sve svoje bivše kolege da budu uporni u svojoj borbi.

“Oni upravljaju našim dionicama, dividendu nikad nijesmo dobili za sve ove godine otkad imamo akcije. Hotel je odličan, ali zašto mi nijesmo isplaćeni? Ovo koliko mi tražimo je za njih sitnica”, smatra Knežević.

Bivša zaposlena, Bosiljka Jaramaz, kazala je da očekuje pozitivan ishod te situacije.

“Ako predsjednik nama garantuje da će institucije sistema sve naše probleme da rješavaju i da je zakon na strani oštećenih ja mu bezrezervno vjerujem. Tražimo ono za šta smo radili 30 ili 40 godina i što nam je u startu, kada je došao novi vlasnik, rečeno da ćemo dobiti. Pošto njima više ne možemo da vjerujemo, preostaje jedino da vjerujemo predsjedniku države i njegovim institucijama za koje on tvrdi da rade po zakonu i da će svi oštećeni dobiti svoje”, navela je Jaramaz.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније