Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

28. 07. 2013. 16:45   >>  16:55 1

NEREDOVNE PLATIŠE

U Budvi prinudno naplaćuju komunalije

Opština Budva je, prema riječima njenih predstavnika, počela sa prinudnom naplatom komunalija za objekte koji su u završnoj fazi izgradnje, čiji investitori ni nakon roka od tri godine nijesu uplatili predviđene iznose.

Iz kabineta predsjednika Opštine Budva, Lazara Rađenovića, agenciji Mina-business je saopšteno da su pronašli zakonsku mogućnost da instrumentima poreske administracije počnu postupak prinudne naplate potraživanja, s obzirom da je kod izgradnje pojedinih objekata prošao rok plaćanja od tri godine.

„Ukoliko investiitori ne budu mogli izmiriti obavezu uplatom novčanih sredstava, spremni smo da obavimo izuzimanje imovine kroz komercijalne prostore koji se nalaze u nihovom posjedu“, kazali su iz kabineta Rađenovića.

 Opština Budva je, kako su dodali, donijela i prvo rješenje kojim je započet postupak prema investitoru FAB lajv /Live/ iz Podgorice, za naplatu komunalija koje su obračunate za investiciju izgradnje hotela Tre Canne, na lokaciji pored Jadranskog sajma u Budvi.

„Koristeći sve zakonom dostupne instrumente za naplatu javnih prihoda, očekujemo da ćemo u veoma kratkom roku uspješno okončati taj pravni postupak i naplatiti potraživanja, definisanjem načina napalate komunalija ili oduzimanjem poslovnih i apartmanskih prostora, koji će adekvatno namiriti dugovanje podgoričkog investitora“, dodali su iz Opštine.

Iz kabineta Rađenovića su naveli da će u postupku precizno utvrditi i iznos obaveze investitora, koji će biti na nivou oko 6,5 miliona eura.

„Odmah nakon uspješno okončanog postupka naplate komunalija od preduzeaća FAB lajv, koje je ujedno i najveći dužnik, pristupićemo naplati komunalija od ostalih investitora, koji će se naći u istoj situaciji“, zaključili su iz budvanske Opštine.

(Mina-bussines)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније