Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R.

17. 06. 2018. 16:05   >>  15:54

PROJEKTI NA PRIMORJU

EBRD spremna da podrži Regionalni vodovod

Evropska banka za rekonstrukciju i razvoj (EBRD) spremna je da podrži projekte Regionalnog vodovoda kako bi poboljšala ekonomski ambijent crnogorskog primorja, saopšteno je nakon sastanka direktora te institucije Gorana Jevrića s predstavnicima EBRD-a.

"Na sastanku su razmatrani izvanredni finansijski rezultati koje je Regionalni vodovod ostvario u proteklih nekoliko godina i obostrano je iskazano zadovoljstvo zbog postignute finansijske stabilnosti do koje se došlo uspješnim i odrzivim upravljanjem krupnim izazovima sa kojima se Regionalni vodovod kontinuirano suočava", kazali su iz Regionalnog vodovoda.

Visoki predstavnik EBRD Alen Pilo je istakao da ta institucija i Regionalni vodovod imaju uspješnu saradnju i isti cilj - obezbjeđivanje kvalitetne vode za crnogorsko primorje.

"Pilo je izrazio uvjerenje da će daljim zajedničkim radom na realizaciji razvojnih projekata koje je Regionalni vodovod koncipirao, i za čiju se realizaciju pripremio institucionalnim i finansijskim osnaživanjem u posljednjih nekoliko godina, kontinuirano doprinositi poboljšanju i unaprijeđenju vodovodnog sektora u Crnoj Gori", saopšteno je iz Regionalnog vodovoda-

Jevrić je izrazio zadovoljstvo rezultatima sastanka i istakao da EBRD već više od deceniju podržava ovu kompaniju, te da je bila partner i podrška Vladi Crne Gore tokom izgradnje najvećeg infrastrukturnog projekta od obnove nezavisnosti.

„Na sastanku sam predstavio projekte za koje smo dobili podršku Vlade, nakon sastanka sa ministrima finansija i održivog razvoja i turizma, a sada i Evropske banke za obnovu i razvoj. EBRD je spremna da nastavi saradnju sa našim preduzećem, jer finansijski rezultat i stabilnost pokazuju da Regionalni vodovod može da izdrži novo kreditno zaduženje za realizaciju novih projekata“, poručio je on.

Jevrić je istakao da je Regionalni vodovod kandidovao nekoliko projekata - spajanje opštine Herceg- Novi na regionalni vodovodni sistem (ukoliko i treća tenderska procedura koja je u toku ne bude uspješno finalizovana), zatim početak realizacije druge faze regionalnog vodovodnog sistema postavljanjem 11 kilometara dugog cjevovoda na potezu od Budve do Tivta, čime će se povećati kapacitet sistema za opštine Boke sa sada raspoloživih 330 na 750 l/s, te građenje vodovodne mreže u naseljima na Crnogorskom primorju gdje ne postoji poput Dobrih voda i Utjehe.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније