Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

20. 06. 2018. 19:03 >> 18:53
2

POSREDOVAO SMOLOVIĆ

Riješen problem otkupa malina

Nakon što je predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović posredovao između hladnjačara i proizvođača, problem otkupa malina u bjelopoljskoj opštini je riješen, reklo bi se do kraja berbe.

Preduzeće Senazal i njegov vlasnik Rade Raičević preuzeli su odgovornost da otkupe sav ovogodišnji rod maline, gdje će jedina selekcija biti kvalitet ploda.

Pošto raspoloživi kapacitet hladnjače od 150 tona nije dovoljan da prihvati svu malinu, Raičević je postigao dogovor sa kolegama iz okolnih gradova o korišćenju njihovih hladnjača.

Tako da će se obrani plodovi iz bjelopoljskih malinjaka u optimalnom roku naći u skladištima u Beranama, Pljevljima, Mojkovcu, a ako potrebe budu nalagale i u Podgorici u hladnjačama kompanija Voli i Laković.

"Maline su, ove godine, uzrele mnogo ranije u odnosu na prethodne godine, kada su prvi plodovi stizali krajem juna, a prava berba je počinjala sa julom, tako da su otkupljivači uglavnom nespremno dočekali prve maline. Zahvaljujući podršci predsjednika opštine Petra Smolovića svi nedostaci su otklonjeni u hodu i rješenje je brzo nađeno na zadovoljstvo i malinara i nosioca ovogodišnjeg otkupa preduzeća Senzal",kazao je Radiju Crne Gore, Rade Raičević.

Malinar Andrija Delić juče je predvodio grupu nezadovoljnih kolega, koji su prosuli maline iz gajbica ispred opštinske zgrade, a danas ih sa zadovoljstvom puni.

"Da budem iskren, brzo rješenje problema smo svi očekivali, pogotovo mi koji smo upućeni u energiju koju posjeduje Smolović. Lično sam od njega dobio podršku da nastavimo sa berbom te da ne brinemo o otkupu, jer će sva kvalitetna malina biti preuzeta. Dobre vijesti pratilo je i sunčano vrijeme tako da je danas berba u punom jeku, bar ovdje kod nas, u nižim predjelima. Očekujem rod od preko 15 tona", zadovoljno priča Delić.

Nije mu mnogo žao što je tokom protekla nekolika dana štetovao oko 2,5 t maline, ako će sada jedina briga biti uticaj vremenskih prilika na berbu.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније