Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B.

21. 06. 2018. 11:30   >>  11:26 3

MUGOŠA NAJAVIO

Poreski dug na 24 rate

Direktor Poreske uprave Crne Gore Miomir M. Mugoša najavio da će poreskim dužnicima, koji nijesu ušli u reprogram zaostalih poreskih obaveza uskoro biti pružena još jedna prilika da to učine.

“Na predlog Poreske uprave u proceduri je donošenje nove uredbe o odloženom plaćanju poreskih obaveza. Time se pruža mogućnost onim poreskim obveznicima koji nijesu ušli u reprogram, a imaju dospjele poreske obaveze da ih plate u roku od dvije godine, na 24 rate”, kazao je Mugoša, dodajući da je riječ o obavezama nastalim nakon 1. aprila 2017.

Mugoša i predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović potpisali su Sporazum o saradnji dvije institucije.

“ Na ovaj način Privredna komora i Poreska uprava stvaraju mogućnosti za unapređenje poslovnog ambijenta, što je od velikog značaja za sve naše privrednike. Privredna komora nema dilemu da je neophodno boriti se protiv nelojalne konkurencije i sive ekonomije. Državni organi će u
Komori uvijek imati partnera na tom poslu”, kazao je predsjednik Privredne komore Golubović.

Direktor Poreske uprave Mugoša ističe dugogodišnju odličnu saradnju dvije institucije koja je u obostranom i interesu privrede, odnosno svih onih koji uredno plaćaju poreske obaveze.

“Mi smo na istom zadatku da kroz borbu protiv nelojalne konkurencije i sive ekonomije damo podršku onima koji uredno plaćaju svoje obaveze. Komora i Poreska uprava imaju mnogo zajedničkih tema, kao što su izmjena propisa s ciljem olakšanja poslovanja, a već je prisutna zajednička ideja dvije institucije da se sagleda mogućnost smanjenja opterećenja kada su u pitanju doprinosi koje poslodavci plaćaju za zaposlene”, kazao je Mugoša.

On je istakao da je zajednička misija dvije institucije unapređenje poslovnog ambijenta.

Dobar trend reprograma

Mugoša je naveo da je u posljednje dvije godine sa poreskim obveznicima Uprava uspostavila partnerski odnos na principima povjerenja i poštovanja, što je rezultiralo i većom naplatom prihoda. Podsjetio je
da je prvi reprogram nudio mogućnost plaćanja poreskih obaveza na 60 rata uz otpis kamata ukoliko se one redovno izmiruju.

“Imamo dobar trend kada je u pitanju reprogram - 71 odsto poreskih obveznika uredno izmiruje obaveze”, kazao je Mugoša.

Na sastanku čelnika Komore i Poreske uprave razmotreni su modaliteti buduće saradnje. Potenciran je značaj koji međusobna razmjena informacija ima na unapređivanje rada ovih institucija.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније