Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

29. 07. 2013. 08:28 >> 08:28

ZBOG KAP-A

Odbor danas o rebalansu

Skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet razmatraće danas predlog rebalansa budžeta za ovu godinu, kojim se predviđa izmirivanje duga Kombinata aluminijuma prema Elektroprivredi i dodatno zaduživanje države od 102 miliona eura.

Vlada bi rebalansom budžeta, koji je usvojila na sjednici početkom jula, trebalo da riješi dužničko povjerilačke odnose između KAP-a, EPCG, Rudnika uglja, Crnogorskog elektoprenosnog sistema i države u iznosu od 61 milion eura.

Poslanici Socijaldemokratske partije protive se dijelu rebalansa koji predviđa da se sa 61 milion eura iz državne kase prebiju međusobni dugovi između države, KAP-a i EPCG. Iz te partije su ranije poručili da neće dozvoliti da fakture za struju strane kompanije, koja je godinama preko KAP-a izvlačila novac iz Crne Gore, padnu na leđa poreskih obveznika.

Predlogom rebalansa država će se dodatno zadužiti za 102 miliona eura po osnovu pada garancija kod mađarske OTP i ruske VT banke.

Ministarstvo finansija nedavno je zaključilo kreditni aranžman od 60 miliona eura sa Dojče i Erste bankom, kako bi obezbijedili novac za izmirenje obaveza po osnovu aktiviranih državnih garancija.

Članovi Odbora raspravljaće danas i o predloženim izmjenama i dopunama zakona o akcizama.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније