Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

29. 07. 2013. 08:40 >> 09:25

DAMJANOVIĆ PREDLAŽE

KAP i EPCG da vrate dug u ratama

Kombinat aluminijuma Podgorica bi, ako nastavi da radi, uz redovnu fakturu za struju tokom novog šestogodišnjeg ugovora o snabdijevanju morao da otplaćuje i ostale obaveze, smatraju u Socijalističkoj narodnoj partiji.

 

Elektroprivreda Crne Gore bi istovremeno, uz redovne obaveze, izmirivala i dug prema državi po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa.

To je rješenje SNP-a za dugovanja između KAP-a i EPCG, koje predlaže šef poslaničkog kluba te partije i predsjednik Odbora za ekonomiju, finasije i budžet Aleksandar Damjanović.

On je, u intervjuu Vijestima, kazao da bi u slučaju zasutavljanja proizvodnje u KAP-u situacija bila drugačija, ali da se u obje varijante mora primjenjivati zakon na način kako se rješavaju dužničko povjerilački odnosi među kompanijama.

"Više puta sam isticao da KAP, koji je sad sudska, odnosno državna firma, dok god bude radio mora platiti struju koju je potrošio, kao što to redovne platiše rade. Mjesečna faktura bi bila uvećana za nekoliko stotina hiljada EUR što je teret koji KAP mora podnijeti", rekao je Damjanović.

On je dodao da se u slučaju zaustavljanja proizvodnje u KAP-u stvari drastično mijenjaju.

"Tada će biti gotovo nemoguće da EPCG, kao potencijalni povjerilac trećeg reda naplati svoje potraživanje iz stečajne mase. Taj minus koji značajno ugrožava njeno poslovanje bi se morao rješavati primjenom Zakona o poreskoj administraciji", smatra Damjanović.

On je na pitanje Vijesti, da li je SNP nova koalicija za podršku usvajanja rebalansa budžeta koji je predložila Demokratska partija socijalista odgovorio da nije.

Damjanović je kazao da su česti sastanci SNP-a sa rukovodstvom EPCG posvećeni razgovorima oko relaizacije skupštinskih zaključaka.

"Nadam se da ti razgovori, o kojima se uredno obavještava javnost nikoga ne treba da nerviraju, već da pokazuju odgovornost SNP-a u odnosu na aktuelne ekonomsko socijalne probleme", rekao je Damjanović.

On je dodao da je dobro što i ostale partije razgovaraju sa predstavnicima EPCG jer se radi o zajedničkim problemima koji, osim ekonomske, imaju i političku dimenziju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније