Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: P.R.

22. 06. 2018. 17:05   >>  16:54

NURKOVIĆ - SAJID

Ubrzo Sporazum o saradnji sa Marokom

Tekst Sporazuma o saradnji u oblasti vazdušnog saobraćaja između Crne Gore i Maroka je usaglašen i biće potpisan u predstojećem periodu poslije internih vladinih procedura obje države, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se sa ministrom turizma, vazdušnog saobraćaja, domaće radinosti i socijalne ekonomije Maroka, Mohammedom Sajidom, koji boravi u Crnoj Gori.

“Sastanak je znak kontinuirane saradnje između dvije države, a imao je za cilj dalju konkretizaciju aktivnosti vezanih za Sporazum o saradnji u oblasti vazdušnog saobraćaja između Crne Gore i Maroka”, navodi se u saopštenju.

Naime, od posljednjeg razgovora sa Sajidom koji je održan 18. septembra 2017. godine do sada, operativni timovi iz oblasti vazdušnog saobraćaja su aktivno radili na usaglašavanju teksta Sporazuma.

“Oba ministra su naglasila posvećenost svojih saradnika ovom zadatku, ističući zadovoljstvo što je tekst Sporazuma usaglašen. Poslije internih Vladinih procedura obje države u predstojećem periodu, Sporazum će biti potpisan”, rekli su iz Ministarstva.

Nurković je sa Sajidom podijelio i utiske sa Crans Montana Foruma koji je organizovan pod pokroviteljstvom kralja Muhameda VI, a koji je održan u Dakhli, od 15. do 20. marta, kao i sa bilateralnog sastanka održanog u Rabatu, na kojem je Nurković razgovarao o unaprijeđenju saradnje između dvije države u oblasti pomorstva sa ministrom za opremu, transport, logistiku i vode Maroka, Abdelkader Amarom.

Ministri su razgovarali o predstojećim aktivnostima u vezi sa potpisivanjem Sporazuma o saradnji u oblasti pomorskog saobraćaja, na kojem se kontinuirano radi.

S obzirom na to da se ove sedmice u okviru manifestacije Podgoričko kulturno ljeto organizuje Marokanska nedelja zanatlija u Podgorici, Sajid je iskoristio priliku da pozove Nurkovića da prisustvuje otvaranju, ali i da ga upozna sa aktivnostima koje predstoje u toku ove manifestacije, tokom koje će marokanske zanatlije prikazati svoje proizvode, muziku i nacionalnu kuhinju stanovnicima Crne Gore.

Događaj se organizuje u saradnji sa Ambasadom Kraljevine Maroka i Glavnim gradom Podgorica.

Nurković je poželio uspjeh Sajidu na manifestaciji, a oba ministra su kazali da su posvećeni produbljivanju i daljem unaprijeđenju dobrih odnosa između Crne Gore i Maroka, kako u oblasti saobraćaja tako i u drugim oblastima od značaja za dvije države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније