Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

06. 07. 2018. 15:18 >> 15:11
1

MONTENEGROERLAJNS

Uz 9 % više putnika zaradili 2 miliona više

Nacionalni avio-prevoznik Montenegroerlajns (MA) je za šest mjeseci ove godine prevezao četvrt miliona putnika što je 9 odsto više nego lani. Preliminarni poslovni rezultat za prvo polugodište ove godine je bolji za blizu dva miliona eura u odnosu na prošlu, saopšteno je iz MA.

MA je, kako je saopšteno iz te aviokompanije, prevezao tačno 250.296 putnika što je za 20.639 putnika ili 9% više u odnosu na isti period prethodne godine.

"Ovaj rezultat je ostvaren na 3.209 letova u redovnom i čarter saobraćaju, što je za 200 letova više u odnosu na prošlu godinu. Porast broja putnika na povećanom obimu saobraćaja prati i porast prosječne popunjenosti putničke kabine, koja ove godine u posmatranom periodu iznosi 65%, što je za 3% više u odnosu na 2017. godinu", navodi se u saopštenju.

Rast je, kažu posljedica optimalne komercijalne strategije i odgovornog planiranja resursa i troškova, što se pozitivno odrazilo i na poslovni rezultat za prvih šest mjeseci 2018. godine.

"Preliminarni poslovni rezultat za prvo polugodište ove godine je bolji za blizu 2 miliona eura u odnosu na prošlu, uprkos rastu cijene goriva koji je prouzrokovao povećanje troškova po tom pitanju u iznosu od 1,2 miliona eura", kazali su iz nacionalne aviokompanije.

Ističu da su i u junu zabilježili rekordne rezultate.

"Tokom tog mjeseca prevezeno je ukupno 73.305 putnika u sve tri kategorije saobraćaja, što je za 10.387 putnika ili 16.5% odsto više nego u junu prošle godine", kazali su iz MA.

Porast se, kažu bilježi u redovnom i čarter saobraćaju.

"U mreži 15 redovnih linija, MA je tokom juna prevezao 64.500 putnika, što je za 8.803 putnika više u odnosu na uporedni period prošle godine. Destinacije koje su bilježile najveći rast su Kopenhagen sa faktorom popunjenosti putničke kabine od 83%, zatim London 82%, Beograd 75%, Sankt Peterburg 73% i Moskva 71%. MA je u čarter saobraćaju prevezao 4.972 putnika, što je za 2.321 putnika više u odnosu na isti period prošle godine. Ostatak putnika je prevezen u code-share saobraćaju sa partnerima MA", navodi se u saopštenju.

Prema riječima izvršnog direktora Živka Banjevića, najnoviji podaci pokazuju da je MA i u drugom kvartalu ove godine nastavio pozitivan i uspješan ekonomski trend rasta s početka godine, i pored otežavajućih faktora koji se prije svega odnose na značajno povećanu cijenu goriva.

"Stoga očekujemo da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve sa aspekta biznis plana za ovu sezonu i do kraja godine“, kazao je Banjević, i naglasio da je MA i pored velike konkurencije za prvih šest mjeseci ove godine prevezao više od četvrtine od ukupnog broja putnika koji su prošli kroz Aerodrome Crne Gore.

MA planira da u toku ove ljetnje sezone, u periodu od 01. juna do 30. septembra preveze više od 350.000 putnika.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније