Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ TVCG, Objavila: J.B.Č. ]

08. 07. 2018. 19:58 >> 21:02

UPCG PODRŽALA UREDBU

Plaćanje poreza na rate, dobar stimulans

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) podržala je usvajanje Uredbe o odgađanju plaćanja poreskih i neporeskih potraživanja, jer je to jedan vid stimulansa da se otplate prethodna dugovanja.

Uredba omogućava privrednicima plaćanje poreskog duga na 24 rate, ili da odgode te obaveze do šest mjeseci.

"Ista predviđa granične vrijednosti koje se mogu platiti u ratama. Z afizička lica od 500 eura, mala i srednja preduzeća do 2.000 eura, srednja preduzeća od 20.000 i velika od 50.000 pa naviše", kazala je Milica Vuletić iz Poreske uprave.

U Uniji poslodavaca podržavaju Uredbu s obzirom na otežane uslove poslovanja i podatak da je 16.000 kompanija u blokadi.

Vtr Mirza Muleskovic,Unija poslodavaca 00 40-01 04

"Ovo vidimo kao jedan vid stimulansa da se otplate prethodna dugovanja ako pogledamo iz drugog ugla onih koji sva plaćaju, stvaraju se nejednaki uslovi na tržištu", kazao je Mirza Mulešković iz Unije poslodavaca Crne Gore.

Uredbom je predviđeno da privrednici plaćaju i odgovarajuću kamatu na dugavnja. Poreski dužnici imaju obavezu da uz zahtjev dostave i instrument obezbjeđenja.

Čujemo da veliki broj privrednika izmiri obaveze na ovaj način s obzirom na probleme u privredi", kazala je Vuletić.

Poreska uprava je, na oznovu Zakona o reprogramu poreskih dugovanja, prihodovala više od 33 miliona eura. Raskinuto je 750 ugovora sa privrednicima čiji je dug 30 miliona eura. Za njih 25 pripremljena je dokumentacija za otvaranje stečajnog postupka.

Poreski obveznici su ušli u reprogram u skladu sa zakonom ne mogu biti predmet ove uredbe i ne mogu biti predmet ove uredbe i ne može im se odložiti plaćanje poreskih obaveza", kazala je Vuletić.

Nakon sto Uredba bude objavljena u Službenom listu poreski obveznici mogu dostaviti zahjeve područnim jedinicama Poreske uprave.


Kristina Pavićević, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније