Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

10. 07. 2018. 07:52 >> 07:39

VUKČEVIĆ NAJAVIO

Novac će usmjeriti i na rješavanje nelikvidnosti

Krediti iz kreditnog aranžmana Evropske investicione banke, osim na podsticaj preduzetništva, razvoj malog i srednjeg biznisa, biće namijenjen rješavanju problema nelikvidnosti, saopštio je direktor Investiciono-razvojnog fonda, Zoran Vukčević.

On je Nacionalnom javnom servisu saopštio da u IRF-u žele da podstaknu rješavanje problema nelikvidnosti različite aranžmane.

“I na taj način omogućimo malim proizvođačima da mogu da dobiju svoja sredstva u roku od sedam dana, a ne kako je to uobičajeno u roku od 60, 90, nerijetko i u roku od 120 dana. Isto tako, krditi će biti namijenjeni i za one projekte koji spadaju u kategoriju velikih projekata, koji otvaraju veći broj radnih mjesta i koji mogu biti u prilici da kroz realizaciju tih projekata...onih projekata koji počinju od nule, sa ledine, da stvorimo mogućnosti da valorizujemo sve one prioritetne projekte koje CG u ovom trenutku može da radi i da realizujemo sve one komparativne prednosti kojim CG eapsolaže“, rekao je Vukčević.

On je da je IRF do prije neku godinu godišnje plasirao po 12, 15, 20 miliona eura, a da je već prošle godine postignut iznos od preko 175 miliona eura.

“I naš je plan da ove godine plasiramo ne manje od 200 miliona eura, što predstavlja zaista značajan iskorak i to će biti prije svega podrška razvoju preduzetništva i ukupnom ekonomskom razvoju CG, što je naš prioritet“, kazao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније