Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

11. 07. 2018. 23:52   >>  23:39

PKCG

Žig "Dobro iz Crne Gore" za tri kompanije

Savjet za dodjelu žiga vizuelnog označavanja crnogorskih proizvoda "Dobro iz Crne Gore" pravo korišćenja tog kolektivnog žiga dodijeljeno je firmama "Školjke Boke" Kotor, sirari-kooperativi "Katunjanka" Cetinje i "Crnagoracoop NB" Danilovgrad.

Kako je saopšteno iz Privredne komore Crne Gore (PKCG), kompaniji "Školjke Boke" pravo korišćenja znaka "Dobro iz Crne Gore" dodijeljeno je za ostrige ili kamenice, odnosno mušlje ili dagnje, sirari-kooperativi "Katunjanka" žig je dodijeljen za polutvrdi punomasni sir, dimljeni polutvrdi punomasni sir, polutvrdi punomasni sir sa začinima i urdu a kompaniji Crnagoracoop NB za bebi keksove, čokoladu, krem blok, kremić, kafu CG, mješavinu keksa i čokoladni kolač.

Potpredsjednica Privredne komore Ljiljana Filipović istakla je da su prethodna tri mjeseca objedinjenim djelovanjem Vlade, privrede i Privredne komore intenzivno promovisani domaći proizvodi.

"Sve ove aktivnosti su kao rezultat dale kontinuiran rast prometa domaćih proizvoda u većini kategorija, u poređenju sa prethodnim mjesecom i istim periodom prošle godine. Najveći rast prometa je zabilježen u kategorijama mlijeka i mliječnih proizvoda, jaja, mesa i mesnih prerađevina, a takođe i voća i povrća", kazali su iz PKCG.

Podsjećaju da je istraživanje, koje je realizovala agencija IPSOS, pokazalo da je za nešto više od mjesec dana sprovođenja akcije 70% građana čulo za projekat "Kupujmo domaće" a gotovo 44% njih bar djelimično ili u potpunosti zna i za konkretan sadržaj ovog nacionalnog projekta.

"Ohrabruje podatak da čak 17% kupaca više i češće kupuje domaće proizvode nego prije godinu, što je dobra polazna osnova za dalji uticaj na potrošače. Možda i najvažniji zaključak koji proizilazi iz odgovora potrošača koji stabilno ili povećano kupuju proizvode domaćeg porijekla je taj da to čine prevashodno zbog povjerenja u domaće proizvode i njihovog pouzdanog kvaliteta što i jeste jedan od ključnih ciljeva projekta. Posebno ohrabrujući podatak je da 16% potrošača procjenjuje da će u narednih 12 mjeseci češće kupovati proizvode domaćeg porijekla, dok većina postojećih kupaca domaćih proizvoda očekuje da će im ostati vjerna i u narednih 12 mjeseci", navode iz PKCG.

Predsjednik PKCG, Vlastimir Golubović, pozvao je sve partnere u projektu "Kupujmo domaće" da nastave njegovu realizaciju.

"Komora poziva privredna društva da kandiduju svoje proizvode kod tehničkih komiteta za dobijanje žiga „Dobro iz Crne Gore“ jer će njegovo prisustvo na ambalažama doprinijeti njihovoj prepoznatljivosti", kazao je Golubović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније