Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

13. 07. 2018. 14:28   >>  14:15

SKUPŠTINA CG

O rebalansu 23. jula

Sjednica Skupštine na kojoj će se, između ostalog, raspravljati o rebalansu budžeta za ovu godinu, zakazana je za 23. jul.

Na dnevnom redu sjednice Skupštine su, pored predloženih izmjena zakona o budžetu za ovu godinu i izmjene i dopune zakona o budžetu i fiskalnoj odgovornosti i o akcizama.

Vlada je na sjednici prošle sedmice usvojila rebalans budžeta i odlučila da od 1. septembra smanji akcize na cigarete, čime će cijene biti niže za 20 do 30 centi po paklici.

Rebalansom se, kako je nakon sjednice objasnio ministar finansija Darko Radunović, izvorni prihodi budžeta smanjuju za 8,2 miliona eura, a ukupni izdaci za 4,5 miliona eura.

Radunović je objasnio da je razlog za rebalans budžeta redefinisanje akcizne politike, a ostalo je tehničke prirode.

Predloženim akciznim kalendarom na gazirana pića predviđa se zadržavanje postojećeg nivoa akcize u ovoj godini, koji iznosi 20 centi po litru.

Predloženim izmjenama zakona o akcizama u narednoj godini predviđa se smanjenje sa 30 centi na 25 centi po litru, kao i smanjenje u 2020. godini sa 40 centi na 30 centi po litru.

Ovo je drugi rebalans budžeta u ovoj godini. Prvi je Skupština usvojila u martu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније