Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: P.R.

16. 07. 2018. 16:39 >> 16:31

CEDIS

Za kvalitetno snabdijevanje strujom 80 miliona

Rukovodstvo Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) saopštilo je da će radovi na prvoj intenzivnoj revitalizaciji niskonaponske elektromreže početi u februaru 2019, a da će vrijednost toga programa biti više od 80 miliona eura.

Predsjednik Vlade Duško Marković je, kako navode iz Vlade, podržao program prve intenzivne revitalizacije niskonaponske i srednjenaponske elektromreže koji bi trebalo da omogući svim građanima odnosno domaćinstvima i privrednim društvima u Crnoj Gori, pogotovo u Sjevernom regionu, da u roku od tri godine dobiju kvalitetno i pouzdano snabdijevanje električnom energijom bez povećanja cijena.

"Ovo je ozbiljan i kvalitetan program. Sačekaćemo izjašnjenje Regulatorne agencije za energetiku. Vlada će sa svoje strane podržati ovaj program od državnog značaja i postarati se, kao većinski vlasnik Elektroprivrede Crne Gore, da implementacija bude kvalitetna", rekao je Marković na sastanku sa predsjednikom Odbora direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) Miodragom Čanovićem i izvršnim direktorom i članom Odbora direktora Zoranom Đukanovićem.

Marković je inicirao prvi program revitalizacije niskonaponske mreže, podsjećaju iz Vlade, prije nešto više od mjesec nakon što je u brojnim kontaktima sa građanima i privrednicima pogotovo u Sjevernom regionu ustanovio da kvalitetno snabdijevanje električnom energijom predstavlja sve veći problem i za privredu i za građane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније