Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B.

17. 07. 2018. 10:38 >> 10:26

FSB

Kriptovalute zahtijevaju strogo praćenje

Virtuelne valute, kao što je bitkoin, ne predstavljaju prijetnju po globalnu stabilnost, ali zahtijevaju strog monitoring, jer se tržište brzo mijenja, saopštio je Odbor za finansijsku stabilnost (FSB).

FSB je predstavio okvir za praćenje potencijalnog uticaja virtuelnih valuta po globalni bankarski sistem.

Odbor je istakao da je praćenje obima i rasta tržišta kriptovaluta od ključnog značaja za razumijevanje potencijalnih efekata u slučaju da valuacije zabilježe pad, prenosi B92.

Izveštaj FSB-a, koji je zadužen za koordinaciju finansijskih regulativa unutar Grupe 20 najrazvijenijih ekonomija svijeta (G20), proslijeđen je ministrima finansija i guvernerima centralnih banaka iz G20, koji će se 21 i 22. jula sastati u Buenos Ajresu.

Cilj najnovijeg okvira je da se na vrijeme uoče rizici po finansijsku stabilnost kako bi se preduzele odgovarajuće akcije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније