Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

31. 07. 2013. 12:31 >> 12:31

POZIV GRAĐANIMA

Prijavite korupcije, isplatiće se

U narednih šest mjeseci biće realizovan projekat "Uključivanje građana u borbu protiv sive ekonomije", koji će koštati 66.000 eura. Polovina iznosa kazni izrečenih po prijavama građana biće investirano u institucije od opšteg društvenog značaja.

Ministar finansija Radoje Žugić i stalni koordinator Sistema UN u Crnoj Gori Rastislav Vrbenski potpisali su danas Ugovor o podjeli troškova za finansiranje projekta "Uključivanje građana u borbu protiv sive ekonomije", koji će biti realizovan narednih šest mjeseci, a koštaće 66.000 eura.

"Osnovni cilj projekta je da uspostavi brzu i efikasniju komunikaciju između građana i organa nadležnih za suzbijanje sive ekonomije, te da građanima omogući da se aktivno uključe u borbu protiv ove negativne pojave", navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Žugić je ukazao na značaj borbe protiv sive ekonomije za stabilnost javnih finansija, stvaranje ravnopravnih uslova poslovanja i poštovanje vladavine prava.

"Da bismo dodatno motivisali građane da ukažu na konkretne slučajeve sive ekonomije, Vlada je odlučila da 50 odsto iznosa kazni izrečenih po prijavama građana bude investirano u svrhe od opšteg društvenog značaja, poput nabavke deficitarne medicinske opreme ili unapređenja uslova u ustanovama socijalne, dječije i zdravstvene zaštite", naveo je Žugić, dodajući da će sami građani imati odlučujuću riječ u određivanju načina ulaganja ovog novca.

Vrbenski je uvjeren da će aktivnim učešćem u ovom projektu građani predstavljati značajan resurs i podršku institucijama u borbi protiv sive ekonomije.

"Naročito značajnom smatram okolnost da projekat objedinjuje potencijale i napore državnih institucija, civilnog društva i građana, čime se ostvaruje sinergijski efekat i partnerstvo u rješavaju ovog važnog društvenog pitanja", naglasio je stalni koordinator sistema UN u Crnoj Gori.

Projekat "Uključivanje građana u borbu protiv sive ekonomije" usvojen je na sjednici Vlade prošlog četvrtka, čime je data podrška inicijativi Vladinog Biroa za donose s javnošću i Kreativnog tima Elektrotehničkog fakulteta za objedinjavanje tehničkih, kadrovskih i stručnih resursa javnog sektora, civilnog društva i građana u borbi protiv sive ekonomije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније