Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B.

20. 07. 2018. 09:06   >>  08:52

SINDIKAT BOLNICE "MELJINE"

Pisali Kneževiću, traže razgovore

Osoblje Opšte bolnice Meljine ni nakon više dana protesta upozorenja, zbog teške finansijske i kadrovske situacije, nema odgovor iz resornog Ministarstva i kabineta Vlade na zahtjev za razgovor i rješavanje statusa ustanove, odnosno njenog vraćanja u sistem javnog zdravstva.

Sindikat i ljekari PZU Opšta bolnica Meljine Bolnice uputili su tvoreno pismo vlasniku, Dušku Kneževiću.

Poživaju Kneževića da nađu kompromisno rješenje za dobrobit građana i zaposlenih.

“Povodom teške situacije u kojoj se PZU OB Meljine nalazi duži vremenski period pozivamo Vas na hitan sastanak sa zaposlenima i predstavnicima Vlade i Ministarstva zdravlja, radi što bržeg rješavanja statusa Bolnice. Podsjećamo Vas da se duži vremenski period zarade zaposlenima ne izmiruju redovno”, navode radnici.

Podsjećaju da su posljednju platu primili u februaru 2018.

“Doprinosi za penziono i invalidsko osiguranje nisu uplaćeni od februara 2016. godine. Navedeni problemi su isključivi razlog odliva kadra, nemogućnosti dovođenja novog i gotovo nemogućeg funkcionisanja Bolnice”, navode radnici u pismu Kneževiću.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније