Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

20. 07. 2018. 12:50   >>  16:19 13

NURKOVIĆ U PARLAMENTU

Rok za autoput možda bude probijen

Ministar pomorstva i saobraćaja, Osman Nurković, saopštio je da postoji mogućnost da radovi na prvoj dionici autoputa Bar-Boljare, od Bioča do Mateševa, ne budu završeni u planiranom roku, odnosno do 19. maja 2019. godine.

Nurković je to saopštio u parlamentu, odgovarajući na pitanja poslanika, navodeći pri tom da kašnjenja u realizaciji infrastrukturnih projekata nijesu nešto što bi trebalo da bilo koga zabrnjava.

"Iako od strane top menadžmenta CRBC-a kontinuiramo dobijamo uvjeravanja da će angažovati sve svoje resurse, na način koji će osigurati realizaciju projekta u ugovorenom roku, vjerujemo da je moguće da dođe do produženja ugovorenog roka, što je gotovo uobičajena pojava kod brojnih infrastrukturnih projekata i to nije nešto što treba da zabrinjava bilo koga", rekao je Nurković.

On je rekao da se projekat realizuje na način koji garantuje kvalitet.

Ministar je pojasnio i da je u toku 2017. godine izvođaču radovu isplaćeno 176,3 miliona eura za obim stvarno izvedenih radova, dok je u ovoj godini isplaćeno 73,6 miliona eura.

"Do 1. jula ove godine izvođač radova izveo je radove u vrijednosti oko 56 miliona eura, za koje još po ugovorenoj proceduri nije kompletirao zahtjev za isplatu", kazao je Nurković.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније