Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavio: F.R.

20. 07. 2018. 20:07 >> 19:56
1

OKOSNICA ZIMSKOG TURIZMA

CG ulaže 50 miliona u Kolašin 1600

Crna Gora će uložiti 50 miliona eura u projekat Kolašin 1600, koji će biti okosnica razvoja zimskog turizma, istaknuto je na današnjoj sjednici Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte.

Savjet je na današnjoj sjednici jednoglasno predložio Vladi da usvoji Izvještaj o rezultatima pregovora po osnovu međunarodnog Javnog tendera za izdavanje u dugoročni zakup zemljišta za izgradnju baznog naselja planinskog centra „Kolašin 1600”, sa Predlogom odluke o davanju u dugoročni zakup zemljišta za izgradnju baznog naselja planinskog centra „Kolašin 1600“ i Predlogom ugovora o davanju u dugoročni zakup zemljišta za izgradnju baznog naselja planinskog centra „Kolašin 1600“.

"Predmet devedesetogodišnjeg zakupa je zemljište površine 271.990,00 m² po fiksnoj zakupnini od 0,10 €/m² i varijabilnoj zakupnini od 0,10 odsto od neto stvarne dobiti pri čemu se obje zakupnine obračunavaju na godišnjem nivou uz klauzulu da se plaća unaprijed za deset godina", istakli su iz Vlade.

Sastavni dio Ugovora čini i Investicioni program predstavljen u četiri klastera od više od 50 miliona eura, od čega je predviđeno ulaganje od 12,8 miliona u prvom klasteru odnosno za prve četiri godine.

"Prostornim planom posebne namjene Bjelasica i Komovi i Detaljnom razradom lokaliteta Kolašin 1600 ta lokacija je prepoznata kao okosnica razvoja zimskog turizma u Sjevernom regionu Crne Gore sa još sedam zimskih centara - Žarski, Cmiljača, Torine, Kolašin 1450, Jelovica sa golf naseljem, Komovi i Eco adventure park Komovi", navodi se u saopštenju Vlade.

Savjet je, na zahtjev Ministarstva ekonomije, predložio Vladi da donese Odluku o dopunama Odluke o planu privatizacije za 2018. 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније