Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

23. 07. 2018. 13:32 >> 20:55
23

NURKOVIĆ

Bude li kašnjenja, država neće plaćati penale

Ministar saobraćaja Osman Nurković saopštio je da u ovom trenutku niko ne može da zna da li će stvarno doći do kašnjenja u gradnji prioritetne dionice autoputa i koliko će ono biti.

Podsjećamo, Nurković je prošle sedmice u parlamentu saopštio da postoji mogućnost da radovi na prvoj dionici autoputa Bar-Boljare ne budu završeni u planiranom roku, odnosno do 19. maja 2019. godine.

O tome je danas govorio u Vili Gorica, tokom susreta sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, Zoranom Mihajlović.

"Nijedan razlog do sada ne postoji za kašnjenje, ali ako do toga dođe, država neće platiti penale, već su oni predviđeni za izvođača radova", objasnio je Nurković, prenosi Mina.

Inače, Nurković je saopštio i da će resorna ministarstva Crne Gore i Srbije formirati zajedničku komisiju koja će raditi na određivanju kontaktne tačke na granici dvije države, kako bi se uskladile dionice autoputa i spojile u Boljarima.

"Razgovarali smo oko formiranja zajedničke komisije koja će raditi na određivanju kontaktne tačke na granici između Crne Gore i Srbije i ta komsija će dati svoje predloge. Pokušaćemo da obezbijedimo i grant od evropskih fondova za izradu projekte dokumentacije u tom dijelu”, rekao je Nurković.

Nurković i Mihajlović potpisali su danas Memorandum o razumijevanju i saradnji na realizaciji infrastrukturnih projekata između vlada Crne Gore i Srbije.

Kazao je ministar i da se radi ispitivanje saobraćaja za nastavak gradnje od Andrijevice do Boljara.

“U dogovoru sa Vladom Srbije odabraćemo zajednički nekog partnera da uđe u privatno javno partnerstvo”, rekao je Nurković.

On je saopštio da je Vlada opredijeljena i motivisana da radi na izgradnji druge i treće dionice i da je ohrabruje što Srbija značajno napreduje.

“Aktivno radimo na pronalaženju optimalnog modela finansiranja za nastavak gradnje”, naveo je Nurković.

Mihajlović je kazala da je dogovoreno da zajednička radna grupa odredi tačku spajanja i kod nje pravi zajednički granični prelaz.

“Za Srbiju je važno da radi na koridoru 11. Mi ćemo ove godine pustiti 103 kilometra autoputa, od Obrenovca do Preljine, a naredne u martu počinjemo dionicu Preljina – Požega”, precizirala je Mihajlović.

Ona je dodala da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije radi i sa kineskom kompanijom China Raod and Bridge Corporation (CRBC) na projektnoj dokumentaciji za dionicu Požega – Boljari.

Mihajlović je kazala da mora da reaguje na natpise u crnogorskim medijima, u kojima se navodi da je u pitanju autoput "za nigdje".

“Mislim da je svaki put koji se gradi u regionu od velikog značaja za političku i stabilnost infrastrukture, kao i bolji život građana”, rekla je Mihajlović.

Ona je navela da će resorna ministarstva na osnovu potpisanog Memoranduma pokušati zajednički da definišu određene projekte koje mogu zajedno da rade, kao i način njihove realizcije.

“Puno je prostora gdje možemo da ostvarimo bolju saradnju, a što se više povezujemo infrastrukturno to je sigurniji put za bolji život naših građana”, smatra Mihajlović.

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније