Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B.

24. 07. 2018. 10:22   >>  12:24

MINISTAR SAOPŠTIO

Podneseno 50.000 zahtjeva za legalizaciju

Građani su u zakonom predviđenom roku predali oko 50.000 zahtjeva za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata, saopštio je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović.

"Sa ponosom mogu da kažem uz sve opstrukcije, imamo oko 50.000 prijavljenih objekata za legalizaciju", kazao je Radulović na konferenciji za medije.

Podsjetimo zahtjevi za legalizaciju podnosili su se u svim opštinama do 16. jula.

Radulović je na pres konferenciji saopštio da je broj podnijetih zahtjeva do isteka roka veliki, uprkos opstrukcijama i dezinformacijama objavljenim u medijima i na određenim političkim skupovima, posebno uoči izbora.

On je pojasnio da sama prijava za legalizaciju nije cilj i krajnji domet.

"Konačni cilj je da uredimo prostor u kojem živimo. Oko 40 hiljada objekata bilo je uknjiženo u katastar, a oko 60 hiljada objekata bilo je nelegalno priključeno na elektro-energetsku mrežu", pojasnio je Radulović i istakao da će se prvo legalizovati objekti čija je gradnja u skladu sa planskom dokumentacijom.

Legalizacija je podrazumijevala podnošenje popunjenog zahtjeva za legalizaciju, elaborat premjera izvedenog stanja bespravnog objekta, koji ovjerava katastar i dokaz o zabilježbi postojanja objekta u katastarskoj evidenciji, odnosno list nepokretnosti.

Za dan više od 400 prijava za "Hiljadu plus"

Realizacija projekta "1000+", počela je juče, a samo prvog dana, kako je saopštio ministar Radulović, građani su bankama podnijeli više od 430 prijava.

Podsjetimo prijave za učešće u projektu "1000+", mogu se podnositi do 13. avgusta. 

Vrijednost projekta je 20 miliona eura. Od toga je deset miliona obezbijedila Vlada posredstvom Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB), a sa deset miliona participiraju komercijalne banke, odnosno njih pet koje učestvuju u projektu – NLB, CKB, Lovćen, Erste i Societe generale Montenegro banka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније