Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

24. 07. 2018. 10:45   >>  10:35

URA

"Rebalans poraz zvanične ekonomske politike"

Rebalans budžeta, drugi put u ovoj godini predstavlja poraz države u ekonomskoj politici i priznanje nadmoći sivog tržišta nad legalnim tokovima plasiranja prodaje proizvoda koji podliježu akicznom oporezivanju, tvrde iz Građanskog pokreta URA.

"Koliko god se neuka Vlada trudila da opravda ovakve svoje postupke, i najobičnijim laicima je jasno da mijenjanje strateške ekonomske politike u samo 6 mjeseci predstavlja neznanje i poraz jedne politike. Tamo gdje postoji odgovornost ona ne bi izostala u ovakvim situacijama", navodi se u saopštenju Ure.

Oni poručuju da pad planiranih prihoda i nekontrolisno povećanje troškova i povećanje granice zaduživanja sa planiranih 295 miliona na sadašnjih 739 miliona ne mogu ni u jednoj teoriji biti uspjeh, sem u onoj koju propagira DPS.

"Poreski dug preduzeća sa crnih lista konsantno raste i oni ne izmiruju svoje obaveze prema državi. Na drugoj strani uslovi za sivo tržište prodaje proizvoda su nikad bolji i Vlada nema kapaciteta da se izbori sa ovim problemom a vrlo vjerovatnije i ne želi zbog dila sa ljudima umreženim u te tokove", tvrde iz GP URA.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније