Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

31. 07. 2013. 18:04 >> 18:04
2

POZITIVNA MALERBI

Konatar: Odluka o rebalansu stvar poslanika

Pozitivna Crna Gora pozvala je danas menadžment Elektroprivrede da se posveti redovnom plaćanju poreza, novim investicijama i radnim mjestima, a da odluku o rebalansu budžeta prepuste poslanicima crnogorskog parlamenta.

Izvršni direktor EPCG, Enriko Malerba, ocijenio je ranije da Crna Gora, usvajanjem rebalansa budžeta, ima priliku da riješi jedan od glavnih problema koji je poremetio njen ekonomski razvoj posljednjih godina, i da će, ukoliko to ne uradi, kredibilitet države biti jako ugrožen.

Član predsjedništva Pozitivne Miloš Konatar kazao je da se ta stranka bori za državu koja će omogućiti povoljan ambijent za ulaganja, kako stranih tako i domaćih investitora.

„Crna Gora mora biti pouzdan i siguran partner kada su u pitanju poštovanje zakonskih procedura i preuzetih obaveza“, navodi se u reagovanju Konatara.

Prema njegovim riječima, zakon mora jednako važiti za sve, svima moraju biti obezbijeđeni jednaki uslovi i uz jake institucije i jednostavne procedure, Crna Gora strateški mora težiti da postane privlačna destinacija za investicije.

Dobri investitori su, kako je naveo, oni koji poštuju zakone Crne Gore, plaćaju poreze, otvaraju nova radna mjesta i ispunjavaju preuzete obaveze.

„Pa tako pozivamo menadžment EPCG da se posvete redovnom plaćanju poreza, novim investicijama i radnim mjestima, a da odluku o rebalansu budžeta prepuste poslanicima Skupštine Crne Gore“, poručio je Konatar.

On je podsjetio da se Pozitivna protivi ideji da se 61 milion EUR dugovanja i potraživanja između Kombinata aluminijuma i EPCG „prebije preko leđa građana, i da se teret krize još jednom prevali na građane“.

„Naši poslanici neće podržati rebalans budžeta, jer ne želimo da dozvolimo da loše odluke Vlade i upravljačkih struktura KAP-a i EPCG plaćaju građani Crne Gore“, kazao je Konatar.

On je rekao da Pozitivna od menadžmenta EPCG, umjesto brige za rebalans budžeta, očekuje konkretna imena onih koji su ih protivzakonito amnestirali od plaćanja poreza državi Crnoj Gori.

„Informacija o tajnovitom, protivzakonitom i lošem dogovoru NN lica može pomoći i nama i gospodi iz EPCG da utvrdimo stvarne krivce za eventualnu ekonomsku štetu po tu kompaniju“, smatra Konatar.

On je dodao da ta informacija, koju očekuju od menadžmenta EPCG, sigurno zanima i građane koji će, kako je naveo, od sjutra, upravo zbog tih osoba, plaćati skuplju struju.

 

Mina business

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније