Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B.

27. 07. 2018. 14:36 >> 14:46
9

SIMOVIĆ PORUČIO

Ne prodajemo crnogorski pasoš

Šef Delegacije EU u Crnoj Gori Aivo Orav, kazao je da Vlada treba vrlo pažljivo da razmotri projekat ekonomskog državljanstva, kako ne bi stvorila prepreke na putu ka EU.

"EU je pažljio pratila ovu diskusiju u Crnoj Gori, tokom prethodne godine.  Naše su pozicije jasno saopštene Vladi Crne Gore. Čuli smo za jučerašnju odluku Vlade Crne Gore o ekonomskom državljanstvu i naše je razumijevanje da to nije konačna odluka, već da je Vlada ovlastila nadležne institucije da procijene izvodljivost ovog koncepta, a da će konačna odluka biti donesena u oktobru. Naša pozicija je da Vlada vrlo pažljivo razmotri ovo pitanje da ne bi stvorila neke prepreke za Crnu Goru na putu integracija u EU", poručio je Orav.   

S druge strane, potpredsjednik Vlade Milutin Simović je kazao da to nije projekat prodaje pasoša, već treba da obezbijedi ekonomski razvoj.

"Nije to projekat prodaje državljanstva, nije to projekat želje da se valorizuje pasoš crnogorski, koji ima svoj posebni kvalitet kako države koja je u sastavu Šengen zone, nego je to projekat koji treba da obezbijedi ekonomski razvoj Crnoj Gori, da ispunimo ekonomske kriterijume, koji su takođe sastavni dio naše EU agende", poručio je Simović.  

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније