Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

30. 07. 2018. 11:23 >> 11:24
1

MINISTARSTVO EKONOMIJE

Pozvali zainteresovane da se prijave do petka

Ministarstvo ekonomije je, u okviru procesa konstituisanja Partnerskog savjeta za regionalni razvoj, pozvalo zainteresovane nevladine organizacije da do petka predlože predstavnike za članstvo u tom tijelu.

Predstavnici Ministarstva ekonomije ponovo su inicirali upostavljanje Partnerskog savjeta kako bi unaprijedili politiku regionalnog razvoja Crne Gore,  čije formiranje je u finalnoj fazi.

"Cilj osnivanja Savjeta je praćenje stanja u oblasti regionalnog razvoja i davanje preporuka za preduzimanje mjera za unapređivanje regionalnog razvoja Crne Gore, a neki od zadataka su davanje mišljenja na nacrte Strategija koj se tiču politike regionalnog razvoja, davanje preporuka za utvrđivanje prioriteta u realizaciji razvojnih projekata, kao i sagledavanje efekata primjene politike regionalnog razvoja," piše u saopštenju Ministarstva ekonomije.

Savjet čine predsjednik i 30 članova iz reda organa državne uprave, jedinica lokalne samouprave, univerziteta licenciranih u Crnoj Gori i predstavnika udruženja poslodavaca registrovanih u Crnoj Gori, a koji se biraju u skladu sa Odlukom o osnivanju Partnerskog savjeta za regionalni razvoj, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

U sklopu procesa za konstituisanje tog Vladinog tijela, Ministarstvo je uputilo javni poziv za predlaganje predstavnika NVO za članstvo u Partnerskom savjetu za regionalni razvoj, koji će biti otvoren do 3. avgusta.

Kako navode pravo učešća na javni poziv imaju sve NVO iz oblasti životne sredine.

"Zainteresovani subjekti mogu se mogu prijaviti na Javni poziv prilaganjem potrebne dokumentacije u prostorijama Ministarstva ekonomije, radnim danima od 7 do 15 sati ili prijave slati na adresu na adresu: Ministarstvo ekonomije, Rimski trg br. 46, 81 000 Podgorica, sa napomenom: "Predlaganje kandidata za člana Partnerskog savjeta za regionalni razvoj".

"Eventualna pitanja u vezi sa postupkom predlaganja kandidata za člana Partnerskog savjeta za regionalni razvoj, mogu se dostaviti elektronskim putem, na adresu: milena.jovetic@mek.gov.me." naveli su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније