Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

31. 07. 2018. 12:20   >>  12:13

TEHNOPOLIS

Potpisali Memorandum o saradnji

Predstavnici Inovaciono-preduzetničkog centra Tehnopolis iz Nikšića i kineske Changsha High-Tech zone za industrijski razvoj potpisali su memorandum o saradnji.


Memorandum su potpisali izvršni direktor Tehnopolisa, Ratko Bataković i zamjenik direktora Changsha High-Tech Industry Development zone, Mo Yiping.

Bataković je kazao je da svaki vid saradnje sa Kinom veoma raduje, a posebno činjenica da postoje oblasti koje je moguće zajedno razvijati.

Menadžerka biznis inkubatora, Jelena Đedović, predstavila je gostima iz Kine aktivnosti, ponudu i potencijale kojima Tehnopolis raspolaže.

Iz Tehnopolisa je saopšteno da je Mo govorio o ekonomiji tog dijela Kine sa posebnim osvrtom na oblasti na proizvodnju riže, računarske tehnologije i obrazovanje najtalentovanijih studenata.

“Veliki potencijal za buduću saradnju vidimo naročito nakon razvoja crnogorskog Naučno-tehnološkog parka”, rekao je Mo i dodao da High-tech zona ima više od 25 hiljada preduzeća, pri čemu su već oformljene ključne industrije, kao što su biomedicina, napredne manufakture, novi materijali i energija, zaštita životne sredine i moderne usluge.

Čak 18 velikih međunarodnih korporacija okupljeno je u parku, među kojima su Hitachi, Schlumberger, Nokia i Motorola. Privreda, prema njegovim riječima, ima dinamične investicione aktivnosti van granica Kine i u proteklom periodu je investirala čak 13,5 milijardi USD u 151 svjetsku zemlju.

Menadžer za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva, Aleksandar Janičić, upoznao je goste iz Kine sa postojećim privrednim resursima Nikšića, kao i potencijalima za ulaganja, navodeći da Crna Gora ima veoma stimulativno okruženje za strane investitore, uz niz olakšica na lokalnom i nacionalnom nivou.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније