Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina; Objavila: J.B.Č. ]

06. 08. 2018. 16:29 >> 16:13

RAE SAGLASNA

Odobren ažurirani investicioni plan CEDIS-a

Regulatorna agencija za energetiku (RAE) dala je saglasnost na ažurirani investicioni plan Crnogorskog operatora distributivnog sistema (CEDIS) za period od naredne do 2021. godina u dijelu koji se odnosi na investicije ukupne vrijednosti od 76,1 milion eura.

Ažurirani investicioni plan, koji je regulator odobrio u petak, je dostavljen shodno odredbama Zakona o energetici.

"Procjenjuje se da će realizacija odobrenih investicija omogućiti poboljšanje naponskih prilika u distributivnom sistemu, povećanje pouzdanosti i sigurnosti napajanja kupaca, smanjenje gubitaka i priključenje novih korisnika", navodi se u saopštenju RAE.

Iz RAE su naveli da je CEDIS, tokom prethodnog investicionog ciklusa, dao prioritet mjerama čiji je efekat smanjenje gubitaka u distributivnom sistemu.

"Nivo gubitaka je u periodu od 2008. do prošle godine sveden sa 22,97 odsto na 14,96 odsto, a za postignute rezultate je najzaslužniji ranije odobreni projekat ugradnje novih odnosno pametnih brojila čija se realizacija privodi kraju", objasnili su iz RAE.

Prema ažuriranom planu, CEDIS započinje novi investicioni ciklus u čijem je fokusu poboljšanje stepena kvaliteta usluga koje pruža kupcima električne energije.

RAE je u avgustu prošle godine donijela Pravila o minimumu kvaliteta isporuke i snabdijevanja električnom energijom, kojom se bliže određuju obaveze operatora distributivnog sistema prema njegovim korisnicima.

Cijene za angažovani mrežni kapacitet i za gubitke na distributivnom nivou za ovu i narednu godinu su utvrđene odlukom RAE iz 2016. godine i ostaju neizmijenjene.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније