Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: O.Z. ]

21. 08. 2018. 08:25   >>  08:09

RADOVANIĆ PORUČUJE

"Menadžment ŽPCG kriv za postojeće stanje"

Porazne su informacije koje posljednjih dana stižu iz željezničkog saobraćaja Cne Gore a samo su odraz nedovoljne brige nadležnih o željeznickom saobraćaju u zemlji i javašluku u Željezničkom prevozu Crne Gore, poručio je generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić.

Kako je saopšteno iz GP URA, on konstatuje da učestale situacije otkazivanja vozova kojim putnici bivaju poniženi od strane ŽPCG jasno ilistruju da nadležni ne vode računa o javnom dobru i interesima građana i da im ni ovakve situacije nijesu alarm za buđenje.

“Neuspješni su pokušaji vladajuće garniture koja želi da prikaže kako živimo u državi koja je lider EU integracija a građanima osnovna prava nijesu omogućena. Jasno je da su nam vozovi i željeznička infrastruktura kvalitetom u rangu određenih afričkih zemalja, da je brzina pojednih kompozicija vozova srazmjerna brzini zaprežnih kola a da red vožnje gotovo da i ne postoji, već se termin dolaska vozova možda najbolje određuje gatanjem ili gledanjem u zvijezde. I onda umjesto da sredstva uložimo u modernizaciju i poboljšanje ovakvog poražavajućeg stanja vlast novac koristi za partijske skupove, zapošljavanje podobnih umjesto sposobnih i za plaćanje zaboravljenih “petlji” od po nekoliko desetina miliona eura”, navodi Radovanić.

Naglašava da "partijski menadžment ŽPCG izgleda ne vidi da bezbjednost i komfor putnika moraju biti na prvom mjestu jer od njih zavisi profit firme koji je decenijama unazad u minusu.

“Umjesto toga imamo sramne situacije u željezničkom prevozu i opravdanu rezignaciju ono malo ljudi koje je i dalje primorano da koristi usluge željezničkog saobraćaja. Kada ovome dodamo i žalbe zaposlenih očigledno je da nešto ne štima i da neko mora snositi odgovornost, na prvom mjestu izvršni direktor i rukovodeći menadžment. Sa ovakvoim željezničkim saobraćajem ne gradi se slika turističke destinacije i razvija privreda države”, ističe Radovanić.

Način funkcionisanja u ŽPCG ilustruje sa stanjem u JP Aerodromi Crne Gore.

“Koalicionim sporazumom je “plijen” podijeljen tako da je željeznički prevoz dat u ruke Bošnjačkoj partiji. Izvršni direktor ovog javnog preduzeća izabran je na prijedlog ministra Nurkovića, uz odborenje premijera Markovića, bez obzira što pomenuti nema nijednu adekvatnu referncu niti iskustva u željezničkom saobraćaju”, navodi Radovanić.

Dodaje da se decenijama ne obnavlja vozni park dok se milioni iz budžeta daju bratu bivšeg premijera, i dijele bonusi direktorima.

“Da je sistema i države, neko bi snosio odgovornost za postojeće stanje u kome željznicom sobraćaju vozovi iz prošlog vijeka, u kome pružni prelazi nisu dekvatno obezbijeđeni, u kome nema adekvatnog nivoa bezbjednosti a nasuprot tome se novac troši nemilice, bezobrazno i bezobzirno”, zakljjučuje Radovanić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније