Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: O.Z. ]

22. 08. 2018. 07:31   >>  07:15 3

OTVORIĆE LINIJU ZA TIVAT

Flydubai više neće letjeti iz Podgorice

Avio-kompanija Flydubai povlači se iz Crne Gore do naredne godine, a tokom ove zimske sezone takođe će reducirati broj letova za Beograd i Skoplje, te početi sa direktnim polascima za Zagreb.

Poznati prevoznik sa sjedištem u Dubaiju neće se vratiti u Podgoricu ove zime, što će rezultirati njegovim izostankom sa crnogorskog tržišta. Ipak, najavljuju da će sljedećeg ljeta ponovo otvoriti sezonsku liniju za Tivat, pišu Dnevne novine.

Letovi ka Podgorici bili su održavani dva puta sedmično, a kompanija je uz ovu rutu sebi osigurala pravo da prodaje karte i između Podgorice i Sarajeva. To znači da će isto vremeno biti ukinuta linija između glavnih gradova Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

S druge strane, Flydubai nastaviće da leti za Sarajevo četiri puta sedmično, kao što je to bio slučaj prošle zime.

Ovaj hibridni prevoznik ranije je najavio da vraća relaciju Dubai-Zagreb nakon dvogodišnje pauze, tokom koje je ovu liniju održavala kompanija Emirates. Skoro svakodnevni letovi počeće 2. decembra i trajati do 30. marta. Uz to, potvrdio je da će produžiti sezonsku liniju za Dubrovnik, koju je otvorio 10. aprila i važi do 25. oktobra.

“Flydubai trenutno leti za Dubrovnik, što je ljetna ruta sa najviše četiri leta sedmično. Uvidjeli smo da je ova linija veoma popularna, naročito biznis klasa, pa će Dubrovnik ostati na listi destinacija, ali samo za vrijeme ljeta”, kazali su iz ove kompanije za portal EXYU Aviation News.

Broj polazaka biće reduciran i za Beograd sa svakodnevnih na pet puta sedmično.

Slično tome, broj letova ka Skoplju biće smanjen sa tri na dva sedmično. Suočeni s povećanom konkurencijom firme Qatar Airways, kompanija iz Dubaija prošle je godine prevezla 26.262 putnika između tog grada i glavnog grada Makedonije.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније