Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

27. 08. 2018. 12:00 >> 11:44

RADNICI FEP-A

Blokadom traže isplatu dugovanja

Radnici Fabrike elektrode Piva (FEP) iz Plužina blokirali su kapiju firme kako bi spriječili novog vlasnika da izveze elektrode, dok im se ne isplate potraživanja od oko 1,7 miliona eura.


Predstavnik radnika, Veselin Radović, kazao je agenciji Mina-business da su takvu odluku donijeli na nedavnom zboru kada su saznali da je fabrika, koja je otišla u stečaj 2015. godine, prodata novom vlasniku za oko 115 hiljada eura.

“Duguju nam se 33 plate i otpremnine za penzionisane radnike, a staž je povezan do uvođenja stečaja. Nemamo ništa protiv novog vlasnika, ali nećemo dozvoliti izvoz proizvoda ni sirovine dok nam se ne izmire potraživanja”, rekao je Radović.

Prema njegovim riječima, blokadu neće prekidati sve dok im se ne ispune zahtjevi, a obratiće se i premijeru Dušku Markoviću i nadležnim ministarstvima kako bi se riješila ta situacija.

“Nije nam cilj da blokiramo ničiji rad, već isključivo da nam se konačno riješe potraživanja koja čekamo godinama”, rekao je Radović i dodao da imaju podršku lokalane uprave Plužina, na čijoj teritoriji se nalazi FEP.

U FEP-u je bilo zaposleno oko 100 radnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније