Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

28. 08. 2018. 07:00 >> 06:43
2

U AGENCIJAMA VJERUJU

Turci će opet kupovati stanove u CG

Interesovanje stranaca za kupovinu stanova u Crnoj Gori opalo je posljednjih mjeseci, saopštili su predstavnici agencija za nekretnine i vlasnici građevinskih kompanija.

Došlo je i do pada interesovanja kupaca iz Turske, prvenstveno zbog nedavno održanih predsjedničkih izbora u toj zemlji i znatnog pada turske lire od početka godine, smatraju u agencijama za nekretnine i građevinskim kompanijama.

“Na početku godine zabilježeno je pojačano interesovanje turskih građana za kupovinu nekretnina i stanova u Budvi, ali su prije dva mjeseca prestali da kupuju nekretnine”, kazao je Pobjedi menadžer budvanske agencije Gold agent Vladan Stanišić.

On smatra da su kupci iz Turske čekali da se završe izbori u toj zemlji.

“Očekujemo da se ubrzo, nakon ponovne pobjede Redžepa Tajipa Erdogana, poveća interesovanje i potražnja turskih državljana za naše stanove”, rekao je Stanišić, ističući da je interesovanje Rusa za crnogorske nekretnine znatno slabije, ali i da većina Rusa ne prodaje nekretnine u Crnoj Gori koje su ranije kupili.

Vlasnik kompanije Zetagradnja Blagota Radović naveo je da njegova kompanija malo stanova proda stancima.

“Ima nešto malo Rusa u Baru, a u Podgorici malo Turaka. Od naše ukupne prodaje na kupce iz Turske odnosi se tri do četiri odsto, dok je Rusa još manje i oni su se uglavnom povukli sa našeg tržišta nekretnina”, kazao je Radović.

On je naveo da su Turci sa kupovinom stanova u Podgorici počeli u oktobru prošle godine, ali da je primjetno da je posljednjih mjeseci opalo njihovo interesovanje.

“Razlog mogu biti nedavno održani predsjednički izbori u toj zemlji ili je do pada interesovanja došlo zbog naglog pada turske lire, koja je izgubila skoro polovinu vrijednosti od početka godine”, rekao je Radović.

Direktorica podgoričke agencije Iva nekretnine, Mira Radović, navela je da kod ove agencije gotovo da nije bilo interesovanja stranaca za kupovinu stanova, osim povremeno iz regiona.

“Imali smo, ali vrlo rijetko, kupce iz Srbije, BiH i Hrvatske, ali mi strance kao klijente gotovo da nemamo, imamo ih jedino u slučaju zakupa ili kada postoje neka interesovanja za placeve”, kazala je Radović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније