Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B.

07. 09. 2018. 11:31   >>  11:27

RADUNOVIĆ SA DELEGACIJOM SB

Nastavljamo sa mjerama fiskalne konsolidacije

Mjere fiskalne konsolidacije sprovode se planiranom dinamikom, a potrebno je nastaviti s implementacijom strukturnih reformi koje će dovesti do smanjivanja deficita i zaustavljanja rasta javnog duga.

To su na sastanku ocijenili ministar finansija, Darko Radunović i viša ekonomistkinja Svjetske banke, za Crnu Goru, Hrvatsku i Sloveniju, Sanja Madžarević – Šujster.

"Sa jednakom posvećenošću i dosljednošću ćemo ispunjavati reformske predispozicije iz dogovorene matrice, u nastavku pregovora sa Svjetskom bankom", istakao je ministar Radunović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija takođe je apostrofirano da su definisani fiskalni ciljevi, posebno u pogledu smanjenja deficita i nivoa javnog duga i ubuduće prioritet za Ministarstvo finansija.

"Mjere fiskalne konsolidacije će i u narednom periodu biti primjenjivane definisanim intezitetom", navodi se u saopštenju.

Madžarević – Šujster je pozdravila napredak koji je Crna Gora ostvarila u prethodnom periodu i istakla je da se započeti posao između Ministarstva finansija i Svjetske banke nastavlja u vidu ispunjavanja uslova za odobravanje drugog paketa Garancije zasnovane na javnim politikama. 

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Milutin Simović sastao se danas sa delegacijom Svjetske banke, koju je predvodio izvršni direktor u Odboru te institucije Frank Hemskerk.

"Direktor Hemskerk je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i izrazio spremnost Svjetske banke da definiše dalje pravce podrške Svjetske banke ostvarivanju razvojnih ciljeva Crne Gore, u skladu sa planiranim povećanjem budžeta Svjetske banke u narednom periodu", saopšteno je iz Ministarsva poljoprivrede.

Frank Hemskerk je posebno naglasio da je projekat MIDAS koji se realizuje u Crnoj Gori prepoznat kao veoma uspješan i da je dao očekivane rezultate.

"Na bazi uspješnih iskustava projekta MIDAS 1, iskazano je međusobno povjerenje u uspješnu realizaciju novog veoma ambicioznog MIDAS 2 projekta, koji će dati novi podsticaj poljoprivrednim proizvođačima i razvoju poljoprivrede u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније