Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

08. 09. 2018. 11:59 >> 13:26

NURKOVIĆ U TURSKOJ

Turski privrednici zainteresovani za ulaganje u CG

Privrednici fabrika za proizvodnju tekstila, prikupljanje i preradu maslinovog ulja, iz Turske pokazali su interesovanje za ulaganje u Crnu Goru, saopšteno je ministar saobraćaja Osman Nurković koji je sa delegacijom učestvovao na Međunarodnom sajmu u Izmiru.

Privrednici i vlasnici turskih fabrika za proizvodnju tekstila i prikupljanje i preradu maslinovog ulja, zainteresovani su za ulaganje u Crnu Goru, saopšteno je tokom posjete crnogorske delegacije Izmirskom međunarodnom sajmu i Izmirskim biznis danima.

Iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva saopšteno je da su ostali turski privrednici tokom sastanaka, koji su ove sedmice održani u turskom Izmiru, izrazili želju da posjete Crnu Goru i razmotre mogućnosti za bavljenje biznisom.

Članovi crnogorske delegacije, predvođene ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem, sastali su se u Izmiru sa predsjednicima turske privredne i industrijske komore, Mahmutom Ozgenerom i Ender Yorgancilar.

Iz Ministarstva je saopšteno da su otvaranju Izmirskog međunarodnog sajma i Izmirskih biznis dana prisustvovale delegacije 27 država. Pored crnogorske, sastancima su prisustvovale i delegacije iz regiona, odnosno Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Albanije.

Otvaranju 87. Izmirskog međunarodnog sajma i Izmirskih biznis dana, su prisustvovale delegacije iz 27 država. Pored crnogorske delegacije, iz regiona su prisustvovale delegacije predvođene ministrima iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Albanije.

Na skupu su govorili gradonačelnik Izmira, ministri kulture i trgovine Turske, potpredsjednik Vlade Srbije Rasim Ljajić i predsjednik parlamenta Republike Turske Binali Yildirim.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније