Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

08. 09. 2018. 16:21 >> 19:43
4

ANALITIČARI O AERODROMIMA

Koncesija bolje rješenje od zaduživanja

Predlog Vlade o davanju Aerodorma Crne Gore pod koncesiju bolje je rješenje od novog zaduživanja države koje zagovara manji koalicioni partner Socijaldemokrate, ocijenili su profesor na Ekonomskom fakultetu Andjelko Lojpur i ekonomski analitičar Predrag Drecun. Lojpur i Drecun saglasni su da je neophodno napraviti dobar i transparentan koncesioni ugovor, kojim će se na najbolji način zaštititi državni interesi, a da bi usko političke ciljeve, kako poručuju, trebalo ostaviti po strani.

"Nijesam siguran da bi Crna Gora smjela ili da bi bilo poželjno da i dalje idemo u neki vid elementarnog prostog zaduživanja imajući u vidu javni dug Crne Gore. Bliži sam tome, da ukoliko je to u ekonomiji moguće, na neki način sa dobrim ugovorom rizik prebacimo, na nekog drugog ili da ga bar podijelimo", kaže profesor Lojpur.

Ekonomski analitičar Predrag Drecun saglasan je sa profesorom Lojpurom.

"Ne može država više da se zadužuje jer bi se ušlo u opasne relacije na makroekonomskim agregatima. Zato mislim da bi jednog koncesionara koji bi dao kvalitetnu i sveobuhvatnu ponudu i što se tiče zaposlenih i cijene i što se tiče budućeg razvoja trebalo dobro izmjerit," saopštio je Drecun za TVCG.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније