Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

12. 09. 2018. 14:28   >>  14:08

SAVJET ZA PRIVATIZACIJU

Nastaviti pregovore o zakupu Mediterana

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte naložio je Tenderskoj komisiji da nastavi pregovore o dugoročnom zakupu turističkog kompleksa Mediteran Žabljak.

Na danas održanoj sjednici Savjeta saopšteno je da je tender za turističku valorizaciju lokaliteta bivše vojno-tustičkog kompleksa Mediteran raspisan početkom decembra 2013. godine, ali da su rokovi za podnošenje ponuda više puta produžavani usljed nedostatka značajnog interesovanja investitora.

"Na javni poziv objavljen 13. septembra prošle godine javio se konzorcijum koji čine CG SKI iz Žabljaka i Baltic International Tradinga iz Estonije, sa ponudom zakupa na 30 godina i izgradnjom hotelskog rizorta kategorije pet zvjezdica, pri čemu je vrijednost ukupne investicije 5,4 miliona eura", navodi se u saopštenju.

Savjet je razmotrio zahtjev Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera za davanje saglasnosti na aneks ugovora o zajedničkom ulaganju, odnosno građenju, zaključenim sa kompanijom euraomix trade iz Budve, koji je dostavilo Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

"Data je saglasnost na aneks kojim se dopunjuju odredbe ugovora u vezi sa završetkom radova na objektu A hotelskog kompleksa Crystal Riviera, tako što je rok za završetak radova pomjeren za 25. decembar", navodi se u saopštenju Vladine Službe za odnose sa javnošću.

Na sjednici je razmotren i izvještaj o rezultatima pregovora za izbor pravnog i finansijskog savjetnika Tenderske komisije za valorizaciju turističkih lokaliteta po kriterijumima iz pozivnog pisma, sa odlukom o izboru i predlogom ugovora o pružanju usluga pravnog i finansijskog savjetnika Tenderske komisije.

"Savjet je prihvatio ugovor o pružanju usluga pravnog i finansijskog savjetnika Tenderske komisije i predsjednika tog tijela, Pavla Radulovića, da u ime Savjeta potpiše sa beogradskom kompanijom Deloitte ugovor o pružanju usluga pravnog i finansijskog savjetnika", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније