Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila: M.L.B. [ Mina Business ]

13. 09. 2018. 15:19 >> 15:05

ODBOR ZA EKONOMIJU

Održaće kontrolno saslušanje o Aerodromima

Skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet održaće kontrolno saslušanje u vezi sa aktuelnom temom modela daljeg razvoja Aerodroma Crne Gore, ali će odluku o tome ko će biti pozvan donijeti naknadno.

Predsjednik Odbora, Predrag Sekulić, kazao je danas na sjednici da su tom skupštinskom tijelu dostavljene dvije inicijative za održavanjem konsultativnog odnosno kontrolnog saslušanja u vezi aerodroma, koje su dostavili poslanici Socijaldemokrata (SD) i Demokratske partije socijalista (DPS).

„Početkom sedmice dobili smo inicijativu od poslanika SD-a, Borisa Mugoše, za održavanje konsultativnog saslušanja povodom aktuelne teme modela daljeg razvoja Aerodroma Crne Gore, sa predlogom da Odbor pozove ministra saobraćaja i pomorstva, predsjednika Odbora direktora i izvršnog direktora Aerodroma“, saopštio je Sekulić.

Odboru je danas stigla i inicijativa od tri poslanika DPS-a - Nikole Rakočevića, Ane Nikolić i Filipa Vukovića, za sazivanje kontrolnog saslušanja ministra saobraćaja i pomorstva i ostalih članova Vlade koji upravljaju procesom pripreme posebnog akta za dalju valorizaciju aerodroma.

Tema kontrolnog saslušanja bi bila Razvojna politika Aerodroma Crne Gore u svjetlu predloženog koncesionog akta.

Sekulić je predložio da se održi kontrolno saslušanje, ali da se prije toga Vladi uputi pismo sa zahtjevom za dostavljanje određene dokumentacije.

Vlada je odlučila da crnogorske aerodrome ponudi na koncesiju, odnosno da ih izda na period od 25 do 30 godina. Prema predlogu koncesionog akta, između ostalog, planirano je da se od koncesija za aerodrome unaprijed naplati 100 miliona eura, dok će koncesionaru nadoknaditi novac koji on ne naplati od Montenegro Airlinesa. Ostatak godišnje koncesione naknade zavisiće od prohoda aerodroma.

Mugoša je kazao da je ideja SD-a bila da se organizuje i konsultativno i kontrolno saslušanje.

„Smatram da je prihvatljiv predlog da organizujemo kontrolno saslušanje, ali da ono bude prije sjednice Vlade na kojoj će resorno ministarstvo predložiti konačan akt“, saopštio je Mugoša.

On smatra da se u Skupštini mora voditi diskusija o tom veoma važnom razvojnom pitanju.

Rakočević je kazao da je saglasan da se održi kontrolno saslušanje, ali da se predlog članova Vlade ili ostalih koji će biti učesnici, utvrdi kasnije.

„Smatramo da su Vlada i menadžment uspješno vodili ovu kompaniju u prethodnom periodu, ali smo sigurni da ne smijemo propustiti priliku za dobrim koncesionim aranžmanom, koji će dalje razvijati aerodrome na pravi način“, poručio je Rakočević.

Odbor je na sjednici razmatrao i Predlog izmjena zakona o računovodstvu i predložio Skupštini da ga usvoji.

Odbor je raspravljao i o Nacrtu budžeta Državne revizorske institucije (DRI) za narednu godinu, koji je 800 hiljada eura veći.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније