Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

13. 09. 2018. 15:35   >>  15:24

NOVI AKT O SISTEMATIZACIJI

MA optimizuje broj zaposlenih

Odbor direktora Montenegroerlajnsa (MA) na današnjoj sjednici zadužio je izvršni menadžment da u najskorije vrijeme pripremi novi akt o sistematizaciji u pogledu optimizacije broja zaposlenih u skladu sa potrebama kompanije, kako bi ušli u drugu fazu kadrovskog restrukturiranja, navodi se u saopštenju nacionalnog avioprevoznika.

Odbor direktora Montenegroerlajnsa je donio Odluku o usvajanju Izvještaja o poslovanju za prvu polovinu ove godine.

Iz nacionalnog avioprevoznika podsjećaju da je Izvještaj o poslovanju za 6 mjeseci 2018. godine pokazao da je poslovni rezultat kompanije za 1,42 miliona eura bolji u odnosu na isti period prošle godinu, što, u finansijskom smislu, predstavlja najbolji rezultat u posljednje četiri godine.

"Prezentujući komercijalne rezultate poslovanja za prvih pola godine izvršni direktor kompanije Živko Banjević je kazao da je Montenegroerlajns za šest mjeseci prevezao četvrt miliona ili 250.746 putnika, odnosno 21.089 ili 9,18% putnika više u odnosu na isti period prethodne godine, kada je broj putnika iznosio 229.657. Prosječna popunjenost putničke kabine je bila 63% što je za 2% više u odnosu na prvo polugodište prethodne godine, kada je iznosila 61%". navodi se u saopštenju.

Rezultat je, kako su kazali, ostvaren na 3213 letova u redovnom i čarter saobraćaju, što je za 202 leta više u odnosu na isti period prošle godine, i sa flotom od 6 aviona.

"Uprkos izraženoj, a u određenim slučajevima i nelojalnoj konkurenciji, za prvih šest mjeseci ove godine MA je prevezao 27,56% od ukupnog broja putnika koji su prošli kroz Aerodrome Crne Gore. Podsjetimo, kroz Aerodrome Crne Gore za šest mjeseci opsluženo je 910.000 putnika", kazali su iz MA.

Na sastanku su istakli i da je MA u prvoj polovini godine uz porast ukupnog broja prevezenih putnika od 9,18% u odnosu na isti period prošle godine, ostvario najviši rast u poređenju sa avio-kompanijama sa prostora EX-YU, više od Adria Airways, Croatia Airlines i Air Serbia.

"Odluka o angažovanju šestog aviona u floti MA, odnosno komercijalna strategija koja je podrazumijevala pojačan obim saobraćaja ka gotovo svim postojećim destinacijama kao i otvaranje novih, uloženi zajednički napor upravljačkih i rukovodećih struktura, kao i svih kompanijskih sektora i službi, uz podršku vlasnika kompanije, doprinijeli su da postignuti komercijalni rezultati za šest mjeseci 2018. godine budu najbolji u posljednjih pet godina", zaključio je Banjević.

Odboru direktora je prezentovana i Informacija o poslovanju tokom jula i avgusta, pri čemu su pomenuti mjeseci najuspješni u istoriji poslovanja kompanije.

"Montenegro Airlines je tokom jula ukupno prevezao 98.297 putnika, a u avgustu 104.861 putnika. Poslovni rezultat u julu je bio pozitivan 1,4 miliona eura dok je u avgustu plus iznosio 1,5 miliona eura", navodi se u saopštenju.

Na sjednici je, kako se dodaje, konstatovano da je u 2018. godini došlo do odstupanja određenih finansijskih parametara u odnosu na plan, prije svega, kako su kazali, usljed enormnog povećanja cijene goriva, zbog čega je i revidiran poslovni plan za tekuću godinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније