Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Objavila M.L.B. [ Mina business ]

15. 09. 2018. 14:35   >>  14:29 1

SAJAM U SLOVENIJI

Zainteresovani za proizvode crnogorskih kompanija

Crnogorski privrednici, koji su učestvovali na Međunarodnom sajmu obrta i preduzetništva u Celju, ocijenili su da je to bila prilika za uspostavljanje inicijalnih kontakata za saradnju, dok su gosti sajma zainteresovani za proizvode i usluge crnogorskih kompanija.

Učešće na ovogodišnjem sajmu organizovao je Investiciono-razvojni fond (IRF) u saradnji sa Privrednom komorom (PKCG), ministarstvima ekonomije, poljoprivrede i ruralnog razvoja i održivog razvoja i turizma.

U okviru sajma u Sloveniji, u trajanju od šest dana, crnogorski izlagači su imali priliku da, pored predstavljanja svojih proizvoda na nacionalnom štandu Crne Gore, učestvuju na b2b susretu, Danu umrežavanja preduzetnika, u cilju uspostavljanja novih poslovnih kontakata sa zemljama iz regiona, kao i sa privrednicima iz zemalja Evropske unije (EU).

Iz IRF-a je saopšteno da je Crna Gora na svom štandu u vidu raznih grafičkih postavki prikazala prirodne ljepote mora, planina i jezera, kao i znamenitosti za koje su gosti bili veoma zainteresovani.

Vlasnik preduzeća Dandi&Co iz Pljevalja, Džervin Hodović, koji je jedan od izlagača, kazao je da je zadovoljan učešćem na Celjskom sajmu i to drugi put zaredom, smatrajući taj događaj šansom za uspostavljanje nove poslovne saradnje.

“Naši proizvodi su od organske kože i ručno rađeni. Možemo reći da smo jedni od najboljih fabrika kožne galanterije u bivšoj Jugoslaviji. Naša namjera je da naši proizvodi od sada budu dostupni i na tržištu Slovenije”, rekao je Hodović.

Obrad Glomazić iz Mesne industrije “Goranović”, kazao je da proizvodi te kompanije još nijesu prisutni na slovenačkom tržištu i da je to upravo razlog zbog kojeg su se odlučili da ove godine učestvuju na Celjskom sajmu.

“Došli smo na ovaj sajam da bi pokušali da plasiramo mesne proizvode na slovenačko tržište. To je tradicionalna proizvodnja, fabrika u kojoj se njeguje kvalitet i imamo svoje načine proizvodnje koje nema niko drugi”, rekao je Glomazić.

Iz Mesne industrije “Goranović” kazali su da očekuju da će se na ovogodišnjem Celjskom sajmu predstaviti u najboljem svijetlu, napraviti dobre konekcije i početi da izvoze za Sloveniju.

Ispred kompanije Plantaže, najveće vinarije u Jugoistočnoj Evropi, direktor izvoza Milan Milutinović je potvrdio dugogodišnje iskustvo te uspješne kompanije na evropskim sajmovima napomenuvši da već dugi niz godina izvozi svoja vina za Sloveniju.

“Mi u kontinuitetu radimo da poboljšamo naše pozicije na slovenačkom tržištu, zadnjih godina zaista uspijevamo u tome, dosta je jaka konkurencija prevashodno zbog domaćih proizvođača, a takođe i zbog proizvođača iz cijelog svijeta. Strategija koju primjenjujemo u ovom periodu daje rezultate koje smo očekivali”, precizirao je Milutinović.

Firma Interproduct iz Cetinja ove godine prvi put izlaže tradicionalne crnogorske proizvode na sajmu preduzetništva u Celju.

Vlasnik te firme, Ivan Mijušković, kazao je da očekuje puno od tog sajma.

“Očekujemo nove kontakte, početak neke nove saradnje, s obzirom na to da smo novi na evropskom tržištu. Evropsko tržište je interesantno za nas, očekujemo da ćemo imati što da pokažemo i da ćemo i mi biti interesantni za kompletno evropsko tržište”, naveo je Mijušković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније