Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina business ]

16. 09. 2018. 15:25   >>  15:06

ŠEHOVIĆ I HRAPOVIĆ

Dokumenta o aerodromima uputiće Zaštitniku

Ministri Damir Šehović i Kenan Hrapović uputiće sjutra u ime Socijaldemokrata (SD), koncesioni akt za Aerodrome Crne Gore i ugovor o koncesiji u vezi sa aerodromima Podgorica i Tivat Zaštitnici imovinsko-pravnih interesa Crne Gore.

Iz SD-a je saopšteno da će od nje tražiti, shodno Zakonu o državnoj imovini, mišljenja na navedena dokumenta.

"Podsjećamo javnost da smo na okrugom stolu povodom završetka javne rasprave o navedenim koncesionim dokumentima, održanom 10. septembra, konstatovali da je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva to trebalo da uradi i prije postavljanja koncesionih dokumenta na javnu raspravu", navodi se u saopštenju SD.

Vlada je odlučila da crnogorske aerodrome ponudi na koncesiju, odnosno da ih izda na period od 25 do 30 godina.

Prema predlogu koncesionog akta, između ostalog, planirano je da se od koncesija za aerodrome unaprijed naplati 100 miliona EUR, dok će koncesionaru nadoknaditi novac koji on ne naplati od Montenegro Airlinesa. Ostatak godišnje koncesione naknade zavisiće od prihoda aerodroma.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније