Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

16. 09. 2018. 19:26   >>  19:11 1

SD REAGOVAO

"Čudi kritika HGI upućena Vladi"

Predsjednik Opštinskog odbora Socijaldemokrate Tivat Zdravko Mitrović ističe da su začuđeni konstatacijom Hrvatske građanske inicijative (HGI) da se dugo godina Aerodromima upravlja bez jasne vizije i određivanja prioriteta.

Podsjetimo, Predsjedništvo HGI poručilo je da Aerodromi Crne Gore moraju ostati u vlasništvu države, bez kreditnih zaduženja. Doprinijeće, kažu, daljem usaglašavanju predloženog Nacrta koncesionog akta, a od posebne važnosti za HGI je i budući status zaposlenih.

Mitrović je u reagovanju naveo da su u SD-u začuđeni tom konstatacijom, iz više razloga.

"Najprije, HGi je skoro dvije decenije u Vladi, pa konstatacija da ista ta Vlada preko Odbora direktora dugo godina upravlja Aerodromima bez jasne vizije i određivanja prioriteta je u najmanju ruku zbunjujuća", kazao je Mitrović.

Takođe, kako je naveo, potpredsjednik Opštine Tivat i predsjednik tivatskog odbora HGI Tivat je, povodom priče o davanju u zakup Aerodroma Tivat, kazao da se taj aerodrom "kao generator razvoja turizma i saobraćajne komunikacije pokazao kao uspješan brend", i da "iz godine u godinu bilježi rast prometa putnika".

Prema riječima Mitrovića, predsjednik tivatskog odbora HGI je kazao da je to "razlog više da kapital koji se prihoduje sa te strane ostane u javnoj kasi", i da su "uspješan razvoj i planiranje proširenja aerodromskih kapaciteta iz sopstvenih prihoda pokazatelj dobrog gazdovanja sa više nego održivim preduzećem".

Iz SD su naglasili da su Aerodromi jedno od najuspješnijih preduzeća u Crnoj Gori, zahvaljujući Vladi kao osnivaču, Odboru direktora kojeg bira Vlada, menadžmentu preduzeća kojeg bira Odbor direktora i, prije svega, svim zaposlenim u toj kompaniji.

"Koji su za 15 godina, od kada su aerodromi preuzeti od JAT-a, od jednog problematičnog subjekta po više osnova napravili preduzeće koje slovi za jednog od najuspješnijh operatora vazdušnih luka u regionu", dodao je Mitrović.

Kako je naveo, svakako raduje najava HGI da će se konkretnim predlozima uključiti u priču oko daljeg razvoja aerodroma.

"Iako ih podsjećamo da su već više od mjesec dostupna ponuđena koncesiona dokumenta od Ministarstva saobraćaja", zaključio je Mitrović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније