Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavio: I. P. ]

18. 09. 2018. 12:46 >> 12:28

TOKOM LJETNJE SEZONE

Inspektori obavili više od 18.000 kontrola

Uprava za inspekcijske poslove uspješno je okončala period pojačanog inspekcijskog nadzora u ljetnjoj turističkoj sezoni, koji je trajao od 1. maja do 31. avgusta. U tom periodu je, kako je kazao direktor Uprave, Alija Košuta, obavljeno više od 18 hiljada kontrola, a izdato je prekršajnih naloga u vrijednosti od gotovo tri miliona eura.

 

Košuta je, na pres konferenciji, rekao da je nadzor u ovogodišnjoj turističkoj sezoni realizovan organizaciono drugačije nego ranijih godina.

"Anažovali smo nove, mlade inspektore koji predstavljaju dodatnu vrijednost i koji su u tim Uprave unijeli novu energiju. Ovom prilikom želim posebno da istaknem i pohvalim njihov rad i posvećenost, ali naravno da ne zanimarimo i iskusne inspekcijske kadrove sa kojima su zajedno doprinijeli napornim radom da se postignu rezultati o kojima danas govorimo", rekao je Košuta.

Direktor Uprave za inspekcijske poslove je rekao da su inspekcije tokom protekle turističke sezone bile naročito usmjerene na zaštitu zdravlja ljudi, suzbijanje sive ekonomije iz oblasti ugostiteljstva, trgovine, zanatskih djelatnosti, zapošljavanja i ostvarivanja prava zaposlenih.

"Paralelno sa akivnostima na primorju, gdje je turistička sezona bila u jeku, Uprava za inspekcijske poslove je pojačano vršila nadzor i u pet sjevernih opština, čemu u prilog govori i činjenica da je u naznačenom periodu ukupno na teritoriji Crne Gore izvršeno gotovo 18,5 hiljada kontrola, pri čemu je u više od pola utvrdila nepravilnosti. Ove godine izdato je prekršajnih naloga u vrijednosti od gotovo 3 miliona eura što je deset odsto više nego prošle godine. O izvrsnim efektima rada inspekcija govori i podatak da je evidentirano preko 1000 lica angažovanih bez ugovora o radu, a da je za 330 lica regulisan radno-pravni status u skladu sa zakonom nakon postupanja inspektora", rekao je Košuta.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније