Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

06. 08. 2013. 17:03   >>  17:05 2

ASTRONOMSKA ODŠTETA

PCG: Izjava Moisejeva pritisak na građane

Izjava bivšeg izvršnog direktora Kobinata aluminijuma Jurija Moisejeva da će En plus grupa tražiti astronomsku odštetu od države Crne Gore, samo je nastavak kampanje pritiska na crnogorsku javnost, ocijenili su iz Pozitivne Crne Gore.

Član Predsjedništva Pozitivne Goran Đurović reagovao je na izjavu Moisejeva da nepromišljenim radnjama crnogorska Vlada sama sebe uvlači sve dublje u zamku.

“Ova i nekoliko dana ranije slična izjava izvršnog direktora Elektroprivrede Enrika Malerbe, imaju za cilj pritisak na građane Crne Gore kako bi prihvatili nova zaduženja kojim bi bila namirena njihova potraživanja”, tvrdi Đurović.

Pozitivna Crna Gora, prema riječima Đurovića, zahtjeva da umjesto takvih izjava “gospoda budu iskrena i saopšte šta im je konkretno obećano prilikom njihovog dolaska u Crnu Goru”.

“Sasvim je izvjesno da se problem nalazi negdje između zakonski dozvoljenih okvira i nečijeg usmenog obećanja da će dobiti više od potpisanog. Kao kolateralna šteta javljaju se građani Crne Gore koji će morati platiti kompletan dug htjeli to ili ne i to je jedina činjenica u kojoj se Pozitivna i Moisejev nažalost slažu”, rekao je Đurović.

On je naveo da bi bilo dobro da predstavnici En plus grupe predoče crnogorskoj javnosti u šta su investirali 200 miliona eura za koje tvrde da su uložili.

“Ono što se zna jeste da proizvodnja u KAP-u nije osavremenjena kao i da se ništa nije uradilo na zaštiti životne sredine što im je bila i obaveza. Mi ne sporimo da je taj novac En plus grupa dala, ali šira javnost treba da zna kome, kada, kako i zašto”, saopštio je Đurović.

Pozitivna Crna Gora smatra pretencioznom tvrdnju Moisejeva da će njihov slučaj imati za posljedicu investicionu izolaciju Crne Gore.

“Naprotiv, uvođenjem jasnih i transarentnih pravila, a sve pod okriljem vladavine prava, Crna Gora postaje interesantnija za države, dugoročne i profitabilne investicije. To mora biti jedan od prioriteta u radu svake vlade koja želi imati stabilan privredni ambijent”, zaključio je Đurović.

 

(Mina Business)

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније