Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

06. 08. 2013. 17:54 >> 17:54
2

REBALANS I KAP

Vučinić: Đukanović pretjerao u iživljavanju

Poslanik Demokratskog fronta Janko Vučinić ocijenio je da povlačenje rebalansa budžeta jasno pokazuje da je premijer Milo Đukanović, kako je kazao, u iživljavanju nad narodom više nego pretjerao, pa ga u tome nijesu mogli podržati ni koalicioni partneri.

“Rebalans budžeta se namjeravao sprovesti po ličnom i diktatorskom naređenju šefa režima Mila Đukanovića koji ne bira sredstva da od naroda nadoknadi svu štetu koju su nam nanijeli kriminalne i koruptivne radnje koje su bile neizostavne i najzastupljenije u skoro svim našim privatizacijama”, naveo je Vučinić u saopštenju.

On je kazao da je rebalans budžeta zajedno sa ostalim poreskim zakonima, kao što je “euro po euro”, zmrzavanje penzija i plata, povećanje poreza na dodatu vrijednost, najvećim dijelom direktna posljedica tajkunsko mafijaških poslova koji su se događali u Kombinatu aluminijuma.

“Rebalans budžeta i donošenje svih poreskih zakona u ovolikom broju i za ovako kratko vrijeme nije se dešavalo ni za vrijeme najvećih diktatora, čak ni za vrijeme Staljina”, poručio je Vučinić.

Komentarišući privatizaciju KAP-a, Vučinić je saopštio da izgleda nevjerovatno ali istinito da se desilo da jedna fabrika i njena privatizacija povuče na dno cijelu državu i ugrozi i naruši njen ekonomski i pravni sistem.

“Za sve što se dešavalo u KAP-u izgovor je bio da se to radi zbog 1,2 hiljade radnika i njihovih porodica. Sada poslije izglasavanja zakona o prijevremenom penzionisanju koji predstavlja svojevrstan presedan i koji na najgrublji način gazi Ustav, radnika u KAP-u skoro da i neće biti jer će ih većina završiti u Fond PIO, a ostatak na Biro rada”, rekao je Vučinić.

Prema njegovim riječima, nakon uvođenja stečaja u KAP niko ne može zabraniti Deripaski da i on podnese plan o reorganizaciji ili onemogući da se taj plan ne usvoji.

“U slučaju bankrota niko ne može zabraniti En plus grupi da se pojavi na licitaciji pod svojim ili nekim drugim imenom i kupi KAP kao imovinu kroz stečaj”, dodao je Vučinić.

Tada bi KAP, kako je naveo, bio očišćen od dugova koje bi platili građani i očišćen od radnika koji su neustavnom izmjenom zakona prebačeni na Fond PIO i Biro rada, opet na teret građana.

“I više je krajnje vrijeme da se KAP skine sa leđa građana Crne Gore. Neka te dugove plaća onaj ko je stajao iza njih i državnih garancija i neka poreski dug Elektroprivrede prebija na svoj, a ne na račun građana”, zaključio je Vučinić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније