Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business, Objavila: R.P. ]

20. 09. 2018. 11:32 >> 11:35

BRŽE I LAKŠE

Novi servis za poreske obveznike

Poreska uprava (PU) ponudila je obveznicima novi servis koji im omogućava pregledanje podataka u Centralnom registru poreskih obveznika i osiguranika (CROO) elektronskim putem.

Iz PU su kazali da su novi elektronski servis uspostavili u okviru proaktivnog pristupa prema poreskim obveznicima i u nastojanju da se procedure i komunikacija učine što jednostavnijim i bržim.

“Nova funkcionalnost omogućava poreskim obveznicima pregledanje osnovnih registracionih podataka, podaka o zaposlenim osobama, kao i objektima prijavljenim za obavljanje djelatnosti”, navodi se u saopštenju PU.

Pregled podataka obavlja se u sekciji IOPPD, odlaskom na opciju Pregled podataka u CROO.

“Treba napomenuti da, za razliku od pregleda Registra preduzeća, Registra obveznika poreza na dodatu vrijednost (PDV) i pregleda finansijskih iskaza koji na portalu PU može obaviti svaka zainteresovana osoba u skladu sa zakonskim odredbama, pregled podataka u CROO može obaviti samo ovlašćena osoba poreskog obveznika čijim podacima se pristupa koje je i imalac digitalnog certifikata”, dodali su iz PU.

Iz PU su naveli da je ta aktivnost još jedan korak u unaprijeđivanju funkcionalnosti sistema za poreske obveznike.

“Kako PU nastoji da bude efikasan i moderan servis za poreske obveznike i u narednom periodu koristiće se svi dostupni resursi za jačanje uslužne funkcije poreskog organa”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније